NIJE DOVOLJNA SAMO PUNA ARENA: Pogubljena Zvezda nadigrana od bratskog Olimpijakosa! (FOTO)

Grčka ekipa je dominirala 35 minuta, ali crveno-beli nisu mogli do preokreta u "bratskoj" utakmici

"Bratska" utakmica između Crvene zvezde i Olimpijakosa završena je ubedljivom pobedom grčke ekipe 57:62 (14:13, 12:24, 10:13, 21:12) u utakmici četvrtog kola D grupe Evrolige.

Spektakularna atmosfera koju je napravilo ravno 18.732 navijača sa fantastičnom koreografijom i smenjivanjem pesama na srpskom i grčkom jeziku očigledno je više začarala domaće crveno-bele nego gostujuće.

Jer, pred nikad boljim izdanjem navijača, igrači srpskog vicešampiona pokazali su najgore izdanje od početka sezone. Markus Vilijams kao da nije bio na meču (2/9 iz igre, 0/3 sa penala), Marjanović je kasno proradio, a niko do ostalih igrača nije uspeo da povuče ekipu i izdejstvuje preokret.

Novi trener grčkog kluba Joanis Svaropulos najavio je novine u igri ekipe, potenciravši aspekat odbrane. Tražio je maksimalnu koncentraciju od igrača, i oni su to pokazali od prvog minuta.

Zvezdini igrači izgleda da nisu mogli da se opasulje od fenomenalne atmosfere koja je prethodila utakmici, a iskusni Olimpijakos je protivnikove greške oberučke prihvatao.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 13 poena, dok su Jaka Blažič i Nikola Kalinić postigli spo deset poena. Do pobede Olimpijakosa vodio je Vasilis Spanulis sa 14 poena.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 7, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić 5, Blažič 10, Kalinić 10, Marjanović 13, Tejić, Dženkins 2, Jović, Cirbes 4.

OLIMPIJAKOS: Petvaj 8, Hanter 2, Danston 11, Spanulis 14, Slukas 4, Kristodolu, Agravanis 8, Mancaris 8, Kavadas, Kacivelis, Lafajet 5, Darden 3.

Utakmici je prisustvovao i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Olimpijakosa, Marko Pantelić.

GRANITNA ODBRANA GRKA

Nije bilo rešenja za izuzetno čvrstu odbranu već od prvog minuta. Ta odbrana je bila kreirana za zaustavljanje tandema Marjanović - Vilijams.

Posle uvodnog koša Lazića, Agrivanis, Mandzaris i Spanulis pogađaju trojke. Stvari su krenule na bolje po Zvezdu pošto je s ulaskom Kalinića i Blažiča "živnula" - posle ukradene lopte i zakucavanja Kalinića, a onda i trojke Blažiča, Arena je eksplodirala. Upravo je trojka Slovenca donela prvo vođstvo domaćima za 14:13, a Lafajet je šutem sa distance postavio konačan rezultat prvog dela igre.

Međutim, u nastavku je Olimpijakos uspeo da neutrališe, i počeo da zadaje ozbiljne probleme Zvezdi pod košem. Serija 7:0 naterala je trenera Radonjića da pozove tajm-aut, posle čega je Dženkins uspeo da prekine seriju, a čim je Zvezda vezala šest poena, trener Sfairopulos je reagovao tajm-autom.

Danston je bio nerešiva enigma. Marjanović i Vilijams su bili neprepoznatljivo loši - njihove standardne partije su itekako falile.

Ništa bolje nije bilo po Zvezdu ni u nastavku. Dovoljno je reći da crveno-beli u svojim redovima ni u trećoj deonici nisu imali igrača sa dvocifrenim brojem poena.

Koliko je domaćin bio "pogubljen" pokazala je i kontra "dva na jedan" koja nije završena uspešno. Nedugo potom je Danston lagano zakucao preko Marjanovića.

Na sve ili ništa su krenuli crveno-beli u odlučujućoj deonici. Dočekali su navijači i prvo zakucavanje Marjanovića, a nekoliko protraćenih napada gostiju počeli su da koriste crveno-beli i smanjili razliku na ispod deset poena.

A kada je trojku pogodio Blažič, u Areni se javila nada za preokretom u samoj završnici. Međutim, kao i na nekoliko mečeva koji su se rešavali u poslednjim momentima utakmice, crveno-beli nisu odreagovali kako treba.

Jasno je bilo kad je Kalinić iz očaja morao da napravi peti faul na nekoliko sekundi do kraja, i to nad Spanulisom.

ATMOSFERA PRE MEČA

Nažalost, desio se i incident ispred Arene, gde su se sukobili navijači grčkog kluba sa pripadnicima policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32.Zagorska divizija(Bobek zna istinu)

    7. novembar 2014 | 21:32

    Ovo Evropa nije videla,ovo navijanje Evropa nije videla. Bilo je fenomenalno. SPEKTAKL!

  • Dag

    7. novembar 2014 | 21:16

    Zar je pet poena razlike "ubedljiva" pobeda?...

  • P.F.C.

    7. novembar 2014 | 18:29

    Spektakl?kartoni baloni i decije pesmice???..hahahhaaa....zvezda jooooOOOJJJj. ONLY YOU PFC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA