Karadžić svedočio u postupku protiv huligana koji je vređao Vučića

Svedočenje predsednika Fudblaskog saveza Srbije i komesara za bezbednost Milivoja Mirkova trajalo je oko pet sati

  • 6

Pred Višim tužilaštvom u Beogradu, u postupku koji se vodi protiv Igora Mikića, huligana koji je upao u direktan prenos tokom utakmice Srbija - Albanija i vređao premijera Aleksandra Vučića, svedočili su Tomislav Karadžić i Milivoj Mirkov.

Svedočenje predsednika Fudblaskog saveza Srbije i komesara za bezbednost trajalo je oko pet sati, a kraće se u Palati pravde zadržao Karadžić, prenose "Novosti". Pitanja su se odnosila na to da li poznaju Mikića.

- Možete sami da pretpostavite šta sam odgovorio. Poznata su moja ovlašćenja kao predsednika FSS. Kako je taj čovek došao do improvizovanog studija to moraju da razjasne nadležni organi. Ja ne znam ni kako izgleda ta osoba. Volim što sam pozvan da svedočim, jer se mnogo spekulisalo, pominjano je moje ime. Sve je to monstrumski izum, koji nije realan. Nadam se da smo se oko toga razjasnili - poručio je Karadžić.

"Novosti" nezvanično prenose da je prvi čovek FSS tokom saslušanja naveo da deo karata ide sponzorima i prijateljima FSS, ali da se on nije time bavio, kao ni organizacijom utakmice.

Mirkov je posle saslušanja rekao da je pred zamenikom tužioca izneo sve ono što je bilo u vezi za organizaciju utakmice, naglašavajući da je "FSS sve školski odradio kako bi se utakmica obezbedila".

- Tvrdim da toj osobi niko iz Saveza nije izdao akreditaciju, a to proizilazi i iz naše baze podataka. Kako je došao, neka on sam kaže. Tamo su bili ljudi sa RTS koji su imali akreditacije, redari, ali i policija. Do improvizovanog studija on je morao da prođe četiri punkta. Postavlja se pitanje na koji je način uspeo sve da prođe. Pitanje je šta je on imao.

Mirkov je istakao da je pre utakmice tražio zvaničnim putem pomoć, jer, kako je rekao, redarska služba nije osposobljena i ne može da iznese čitav posao, ali da je nije dobio.

- Pojedince koji kod ministra kupuju poene treba da bude sramota. Dok god se protivprirodni blud između huligana, policije i države ne preseče nema nama bezbednosti - rekao je Mirkov.

Kao svedok je saslušan i Aleksandar Stepanović, direktor FK Partizan, koji je istakao da je utakmicu organizovao FSS i da oni kao klub nisu imali ništa sa tim.

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA