ADVOKAT: Razmisliću o svojoj ostavci!

Selektor Srbije ne poriče da je najodgovorniji za loše partije u kvalifikacijama

  • 44

Najveću odgovornost za svega jedan bod posle tri odigrane utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016 svakako snosi selektor fudbalera Srbije, Dik Advokat.

Posle razočaravajućeg poraza od Danske 1:3, Holanđanin je to priznao.

- Slažem se da sam ja odgovoran. Razmisliću o svojoj ostavci, ovo ste čekali. Imamo katastrofalan start - prvo je rekao novinarima posle meča Advokat.

Srbija - DanskaFoto Marko Todorovic

- S razlogom sam preuzeo ovu ekipu. Mislio da možemo da se kvalifikujemo na prvenstvo Evrope. Ali u poslednja dva meseca, uz kaznu UEFA, moram da budem fer i da razgovaram o eventualnoj ostavci sa ljudima iz FSS, i to pre puta i prijateljske utakmice u Grčkoj  - poručio je selektor.

Holandski stručnjak je istakao da ekipa ima veliki problem sa utakmica koje se igraju "kod kuće".

- Nismo dobili bodove sa utakmice s Albancima, a naredne dve igramo bez publike, kao i večeras - ističe Advokat.

On je ocenio da Srbija, prema prikazanoj igri, nije zaslužila da pobedi Dansku.

- Igrali smo veoma loše, ali su igrači bili izloženi prevelikom pritisku. Odlično smo otvorili utakmicu, brzo poveli i imali šansu da udvostručimo prednost, međutim, posle toga je postojao samo jedan, protivnički tim. Mislim da je sve loše počelo posle dešavanja na meču sa Albanijom. Oduzeta su nam tri boda, igrači bili pred moranjem, a situacija je dodatno otežana činjenicom da smo igrali bez prisustva navijača - kazao je holandski stručnjak.

Srbija - Danska Foto Marko Todorovic

Na pitaje novinara zašto nije igrao Matija Nastasić Advokat je odgovorio da je povređen, a da je Filipa Ðuričića zamenio defanzivnijim Zdravkom Kuzmanovićem "zato što smo vodili i imali tri napadača na terenu".

- Ðuričić je mnogo ofanzivan, a uvođenjem Kuzmanovića želeo sam da uspostavimo kontrolu u igri. Smatram da katastrofalan start u kvalifikacijama nema baš mnogo veze sa igračima, s obzirom na ogroman pritisak i sve ono što se desilo posle prekinutog meča sa Albanijom - zaključio je Advokat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA