Nišikori namučio Novaka, ali Srbin se plasirao u finale Londona!

Srpski teniser savladao je Japanca rezultatom 6:1, 3:6, 6:0 u polufinalu završnog Masters turnira u Londonu*U finalu će igrati sa boljim iz meča Federer-Vavrinka

  • 11

Novak Đoković nastavio je sa pobedama na završnom Masters turnira u Londonu. Posle više nego dominatnih izdanja u grupnoj fazi, srpski teniser je i u polufinalu ostvario trijumf, ovoga puta protiv Keia Nišikorija rezultatom 6:1, 3:6, 6:0.  Najbolji teniser sveta će ime rivala u finalu saznati večeras kada se završi meč između Rodžera Federera i Stena Vavrinke.

Ovo je bio peti duel Đokovića i Nišikorija, a srpski teniser je ostvario treći trijumf. Iako je srpski teniser imao set prednosti i brejk u drugom setu usledio je nagli pad igre što je Japanac uspeo da iskoristi i odvede meč u treći set. Ipak, u odlučujućem delu igre, Novak je ponovo pokazao neverovatnu psihičku stabilnost i uspeo da se plasira u finale.

TOK MEČA:

Novak je ponovo fenomenalno otvorio meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka. Na krilima sjajnog servisa (samo dva poena izgubio kada servira) i svoje dobre igre, nije dozvolio Nišikoriju da se vrati u prvi set i uspeo da do kraja set napravi još jedan brejk i tako produži seriju od pet vezanih osvojenih gemova za konačnih 6:1.

Drugi set doneo je momentalni brejk Đokovića, ali je Nišikori u narednom gemu uspeo da oduzme servis srpskom teniseru. Ovaj brejk doneo je značajnu inekciju samopouzdanja Japancu, koji je u nastavku seta igrao dosta bolje od Novaka. Srpskog tenisera je prestao da služi servis, a Nišikori je to iskoristio napravivši brejk u osmom gemu. U narednom je servirao za set i uspeo da stigne do izjednačenja.

Na početku trećeg seta odigran je i ključan gem meča. Novak je uspeo da spasi dve brejk lopte, osvoji gem i odmah u narednom oduzme servis protivniku. Đoković je nastavio sa solidnom igrom u trećem setu, uspeo da napravi još dva brejka i lagano reši meč u svoju korsti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mita

    15. novembar 2014 | 15:40

    Ovo sto je Novak prikazao u prvom setu je impresivno! Nije Nishikori toliko los koliko Noletu sve ide od ruke, covek prosto kao da je na baterije, covek je masina! Neverovatno

  • Mertyu

    15. novembar 2014 | 16:12

    Samo nije posteno, Novak se bori protiv Nishikorija ali i protiv bezobrazne publike. Smeta sto je najbolji na svetu iz male Srbije!

  • Strasno

    15. novembar 2014 | 17:14

    Ne znam jesmo isti mec gledali,nisam vidio mucenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA