ČETIRI KLUBA MOGU DA KUPE MESIJA: Koji će Argentinac izabrati?

Od kako je Barselonin as nagovestio da ne mora da ostane u klubu, ima nekoliko kandidata koji bi mogli da ga dovedu

  • 20

- U fudbalu, stvari se menjaju stalno. Iako sam pričao kako bih voleo da ostanem ovde zauvek, ponekad stvari ne idu onako kako vi želite.

 

Ova izjava Lionela Mesija unela je pravu pometnju u svetu fudbala, jer se po prvi put ozbiljno stvorila mogućnost da jedan od najboljih fudbalera današnjice napusti Barselonu. Nije tajna da je četvrostuki osvajač Zlatne lopte nezadovoljan odnosm navijača i kluba prema njemu od prošle sezone, imajući u vidu da je konstano na meti kritika zbog ne tako sjajnih partija kao nekada.

 

To je bio signal za pojedine bogate fudbalske klubove da zauzmu poziciju u trci za reprezentativcem Argentine. Podsetimo da je otkupna klauzula za njega neverovatnih 250 miliona evra.

 

Reprezentativac Argentine je, podsetimo, u maju produžio ugovor do 2018. godine nakon sastanka sa predsednikom Barselone Đozepom Marijom Bartomeuom, kojem je prisustvovao i njegov otac Horhe Mesi, a novim sporazumom predviđeno je da prva zvezda Katalonaca godišnje zarađuje 20 miliona evra.

 

PARI SEN ŽERMEN

 

 

Navodno, upravo je francuski šampion sa velikim arapskim kapitalom u najboljoj poziciji da dovede Mesija. A ambicije "svetaca" da osvoje Ligu šampiona je odavno poznata, i nesumnjivo da bi Barsin as bio od velike koristi za ispunjenje tog cilja.

 

S druge strane, PSŽ je ove godine zbog finansijskog fer-pleja sprečen da iz madridskog Reala doveve Anhela di Mariju. Samim tim ostaje nejasno da li bi Parižanima bilo omogućeno da daju toliki novac, koji nesumnjivo imaju, da kupe Mesija.

 

MANČESTER SITI

 

 

Engleski šampion takođe ima veliki upliv arapskog kapitala, ali je i on osetio sankcije mehanizma UEFA, finansijskog fer-pleja. Ipak, ne dovodi se u pitanje da li će Siti poslati ponudu za Mesija. Ujedno, u klubu se uzdaju u Mesijeve saigrače iz reprezentacije Serhija Aguera i Pabla Zabaletu, koji bi mogli da privole napadača da se odluči za plavi dres iz Mančestera.

 

Svetski mediji upravo Sitiju daju najveće šanse da ga Argentinac izabere.

 

ČELSI

 

 

Još jedan engleski, plavi klub se prijavljuje za Mesija. Ruskom tajkunu Romanu Abramoviču bilo bi baš zanimljivo da ima takvu zvezdu kao što je Mesi u redovima svog kluba, koji uvek ima najviše ambicije na svim poljima.

 

Navodno bi uloga Seska Fabregasa,nekadašnjeg Mesijevog saigrača u Barsi, mogla da bude jako bitna da Argentinac izabere Čelsi, ali ne treba zaboraviti i Žozea Murinja, koji je ipak vodio sa klupe Barsinog "arhineprijatelja", madridski Real.

 

INTER MILAN

 

 

Četvrti favorit za Mesijev potpis je milanski Inter, ali samo s obzirom na činjenicu da vlasnik Erik Tohir može da izdvoji novac za to. Međutim, sve slabiji kvalitet Serije A i loše izdanje klubova u Ligi šampiona mogli bi da odvrate Mesija da uopšte razmisli o klubu sa "Meace". Možda, ukoliko bi novi menadžer Roberto Manćini do te mere preporodio ekipu, ali je to neizvesno, a i iziskuje dosta vremena.

 

Šta Vi mislite: Ako Mesi zaista odluči da napusti Barselonu, koji će biti njegov naredni klub?

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA