NESTVARNO ISTANBULSKO LUDILO: Zvezda izgubila posle dva produžetka od Galatasaraja i lude trojke Ercega!

Crveno-beli bili nadomak pobede, ali su ipak poraženi rezultatom 110:103 posle dva produžetka*Ključni detalj utakmice je neverovatna trojke koju je Zoran Erceg pogodio dve sekunde pre kraja regularnog dela

  • 97

Crvena zvezda je doživela neverovatan poraz u Istanbulu. Imali su crveno-beli pobedu u svojim rukama i u regularnom delu i u prvom produžetku, ali su ipak poraženi od Galatasaraja posle dva dodatna perioda rezultatom 110:103.

Apsolutni junak utakmice je Zoran Erceg koji je je dve sekunde pre kraja regularnog dela pogodio trojku za izjednačenja, a pored toga je postigao 32 poena i imao indeks korisnosti - 41. Kod srpskog tima odličan je bio Luka Mitrović sa 28 poena i indeksom 29, kao i Bobi Marjanović koji je ubacio 23 poena i imao indeks korisnosti 39.

I pored ovog poraza, crveno-beli i dalje imaju veoma dobre šanse za prolazak u TOP 16 fazu, a naredni meč igraju sledeće nedelje u Kombank Areni protiv Neptunasa.

Ono što je Vilijams uradio protiv Galate srušilo je rekord Evrolige! (VIDEO)

Zašto košarkaši Zvezde nisu pravili faul da ne prime trojku sa pola terena? (VIDEO)

Ovako je Jaka Blažič rampom zalepio igrača Galatasaraja! (VIDEO)

Neverovatna trojka sa pola terena Ercega za produžetak protiv Zvezde! (VIDEO)

Ludilo od asistencija Vilijamsa za Mitrovića i Kalinića (VIDEO)

DRAMA U ISTANBULU: Delijama zabranjeno da uđu u halu.

Galatasaraj: Erceg 32 (7sk), Džavai 2, Gonlum 15 (7sk), Vujukas 4, Aldemir 4, Nikolov, Aradori 2, Arojo 26, Guler 10 (8sk), Arslan 15, Arar, Ural

Crvena zvezda: Vilijams 8 (17), Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 30, Lazić 7, Blažić 7, Kalinić 21, Marjanović 23 (17), Tejić 5, Dženkins, Cirbes 2

Utakmica je otvorena u veoma brzom i dinamičnom ritmu. Domaća ekipa je evidentno ušla veoma naoštrena u meč, a crveno-beli nisu to očekivali, pa je Galatasaraj na statu stigao do prednosti 12-3 (osam poena Ercega).

Ipak, Zvezda je uspela da se konsoliduje i da serijom 11-2 (devet poena Mitrovića) stigne do izjednačenja, ali je domaća ekipa ipak uspela da stekne solidnu prednost do kraja prve deonice - 22:16.

Nastavak igre doneo je egal igru. Galatasaraj je pokušavao da napravi ubedljivu prednost, ali Crvena zvezda nije dozvolila domaćoj ekipi da se značajnije odlepi, sve do same završnise poluvremena. Tada je Karlos Arojo sa pet vezanih poena doneo plus sedam turskom timu, a na odmor se otišlo sa 45:40.

Zvezda je treću deonicu otvorila serijom 14-0 i stigla do devet poena prednosti, a rezultat u sedmom minutu ove četvrtine bio je 17:2 za crveno-beli koji su tako stigli do prvog dvocifrenog plusa.

Galatasaraj se trgao u poslednjoj deonici i najviše zahvaljujući dobroj odbrani uspeo da stigne na minus tri, sedam minuta pre kraja. Zvezda je uspevala da održi prednost od 5-7 poena, ali samo do 37. minuta.

Tada je Zoran Erceg vezao pet poena i doveo svoj tim samo na minus jedan, da bi posle poena Aroja 53 sekundi pre kraja Galatasaraj poveo. Ipak, usledio je napad crveno-belih u kome je Kalinić pogodio trojku, da bi u narednom napadu Arojo promašio trojku. Lopta je stigla do Vilijamsa koji je na 12 sekundi pre kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Na devet sekundi pre kraja Arslan je pogodio oba bacanja. Posle čega je Boban Marjanović pogodio oba. Usledio je napad Galatasaraj, a Micov je pogodio trojku sa skoro pola terena dve sekunde pre kraja, da bi onda Luka Mitrović promašio šut za pobedu sa skoro celog terena.

Produžetak je doneo izjednačenu igru i rezultatsku klackalicu. Tako se i ušlo u poslednji minut, a na 35 sekundi pre kraja posle poena Gulera rezultat je bio izjednačen, da bi na 23 sekunde pre kraja Boban Marjanović pogodio dva slobodna bacanja. Nakon toga je Karlos Arojo na 11 sekundi pre kraja pogodio oba slobodna bacanja, da bi Vilijams proćerdao zadnji napad.

U drugom produžetku viđen je manji broj poena i veći broj grešaka, a Galatasaraj se bolje snašao u početku i stiggao do plus pet na 2 i po minuta do kraja, da bi Luka Mitrović trojkom vratio nadu crveno-belima. Ipak, turski tim je uspeo da stigne do plus sedam na 50 sekundi pre kraja i odluči utakmicu.

Evroliga 6. kolo:

Četvrtak:

Uniks - Anadolu Efes 67:64

Neptunas - Laboral Kuća 80:79

CSKA - Alba 95:66

Olimpijakos - Valensija 77:76

Bajern - Batselona 77:99

Limož - Makabi 73:79

Turov - Panatinaikos 69:79

Armani - Fenerbahče 74:80

Petak:

Žalgiris - Real Madrid 66:68

Galatasaraj - Crvena zvezda 110:103

Sasari - Nižnji 82:89

Unikaha - Cedevita 82:76

Tabela grupe D: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-3, Neptunas 3-3, Galatasaraj 3-3, Laboral Kuća 2-4, Valensija 1-5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    21. novembar 2014 | 21:01

    XXAAXXAA..Sinovi bludnice ili VECITO DRUGI KLUB Srbije iliti fuzionisani mutant,tesku bitku bije sa njihovom maticom ili TRECIM KLUBOM TURSKE !!!...XXAAXXAA..BRUKA STE BRE SRBIJE,sta ce se desiti kada budete igrali sa PRVIM KLUBOM SRBIJE-PARTIZANOM,kada se budemo kompletirali SVE PO STAROM,SVE SE MENJA U SRBIJI SAMO SAMPION OSTAJE ISTI-PARTIZAN-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE!!!

  • Jovan

    21. novembar 2014 | 21:30

    Sramota, ja jesam navijač partizana, ali zašto navijati za Turke kad igraju protiv zvezde. Ja uvek navijam za zvezdu kada igra sa drugim klubovima u evroligi. I oni su Srbi.

  • lio

    21. novembar 2014 | 21:07

    Pa Radonjic nemoj vise da trazis timeout. Ti si covece neznas da zavrsis dobijenu utakmicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA