NIKOLIĆ PRED LONDON: Idemo da uživamo i da se nadmećemo!

Trener Partizana pričao o očekivanjima pred gostovanje crno - belih Totenhemu u Londonu * Tim je prevazišao probleme, najveće zasluge za to idu na račun fudbalera, ali ne želim da ih hvalim i pravim od njih heroje, rekao je Nikolić

  • 0

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegov mladi tim ima još jednu priliku za dokazivanjem protiv Totenhema i poručio da crno-beli ne putuju sa belom zastavom u London.

Partizan je poslednji u grupi C sa samo jednim osvojenim bodom, Totenhem i Bešiktaš su na deobi prvog mesta sa osam bodova, dok Asteras ima četiri.

- Veliko je zadovoljstvo igrati Ligu Evrope u kolevci fudbala, ambijent na stadionu će sigurno motivisati fudbalere i to je nova prilika za novo dokazivanje protiv jednog od najboljih klubova Premijer lige.

- Totenhem će imati motiv da pokaže da meč u Beogradu nije bio realan odnos snaga, a mi da ponovimo tu partiju - rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Trener crno-belih očekuje sličan meč kao u prvom meču, gde je Totenhem igrao u kombinovanom sastavu.

- Protivnik ima kvalitetan tim, ali su posle meča u Beograda ušli u probleme i sada polako podižu formu. Oni su najverovatnije obezbedili plasman u drugu rundu i očekujem da će igrati slično kao u Humskoj. Ko god da bude igrao, biće to veoma jak sastav. Biće ovo još jedna prilika za uživanje i mislim da neće nedostajati tenzije -  rekao je Nikolić.

Prvi susret dva kluba u Beogradu završen je bez golova, a meč su obeležili navijači Partizana koji su na južnoj tribini razvili uvredljiv transparent, aludirajući na to što londonski klub ima veliki broj navijača među Jevrejima.

- To je bila neoprezna parola, ali mi nismo antisemiti, naša istorija nas ne vodi u tom pravcu i očekuje da sve protekne u dobrom tonu-  poručio je Nikolić.

Nikolić je istakao da je zadovoljan dosadašnjim učinkom tima, ali da ne smatra da je napravljen veliki uspeh, jer još ima dosta da se igra, posebno u nacionalnom kupu i prvenstvu.

- Mali ljudi se zadovoljavaju malim ciljevima, jesenju titulu još nismo osvojili, ali smo blizu. Ipak ona znači samo na moralnom planu, jer se za nju ne dobija pehar i ne ide se u Ligu šampiona.

- Imamo prava da budemo delimično zadovoljni, posebno jer imamo dobre rezultate u kontinuitetu i igrači sa ponosom nose dres Partizana - rekao je Nikolić.

On je dodao da je ekipa iznad aktuelne klupske situacije, ali i stanja u kome se nalazi srpski fudbal.

- Tim je prevazišao probleme, najveće zasluge za to idu na račun fudbalera, ali ne želim da ih hvalim i pravim od njih heroje. Imamo dobru atmosferu, koja ne može lako da se poremeti - rekao je Nikolić.

Utakmica 5. kola Totenhem - Partizan igra se u četvrtak od 21.05 na stadionu Vajt Hart Lejn u Londonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA