OVO VEZE S FUDBALOM NEMA: Zašto je Novi Pazar za navijače zabranjeni grad?

Nemogućnost odlaska gostujućih navijača u Rašku oblast predstavlja ozbiljan problem, pa se postavlja pitanje šta to Pazarci donose srpskom fudbalu i trebali nam sve ovo?

  • 85

Navijačima Partizana zabranjeno je da bodre svoju ekipu na gostovanju u Novom Pazaru.

Duel u Novom Pazaru proglašen je utakmicom “visokog rizika”, zbog tenzija koje su se podigle posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu uoči utakmice košarkaške Evrolige protiv Galatasaraja, a sve zbog činjenice da su navijači Novog Pazara u prijateljskim odnosima sa turskim klubovima, pa crno-beli neće imati podršku svojih navijača.

Ono što bode oči svima jeste da ovo nije prvi put da gostujući navijači ne mogu da prisustvuju utakmici svog kluba, koja se igra u Novom Pazaru.

Prvi koji su osetili znak ovakvog načina represije, jesu simpatizeri Slobode iz Užica, koji proletos nisu mogli u uđu Novi Pazar i to svega njih pedesetak. Zvanična verzija za nepuštanje navijača Slobode u Novi Pazar taj što klub nije mogao da obezbedi dolazak i prihvatanje gostujućih navijača?!

Nakon toga ni navijači Spartaka nisu mogli da bodre svoj klub u Novom Pazaru i to zbog toga što im domaćin nije omogućio mesta na tribinama.

- Spartak se izjasnio da neće voditi svoje simpatizere, a zbog posebnih mera nismo u poziciji da primimo njihove navijače koji bi, eventualno, došli u sopstvenoj organizaciji - rekli su tada iz kluba.

Da li bi trebalo da vam napominjemo da iz Subotice u Pazar najviše dođe 50 navijača?

Proletos je i Crvena zvezda gostovala u Novom Pazaru. Tada se veoma dugo vagalo, da li će Delije prisustvovati ovoj utakmici, a na kraju je donesena potvrdna, ali diskutabilna odluka. Crveno-beli su imali podršku svojih navijača, ali je u i oko Novog Pazara izbio veliki broj incidenata, pa je sve podsećalo na ratno stanje.

DA LI SU UTAKMICE PAZARA VEĆE OD VEČITOG DERBIJA?

Neverovatno da se godinama unazad u Beogradu održava "večiti derbi", koji je takođe u prošlosti doneo veliki broj incidenata, ali nikada nije zabranjen, kao ni dolazak nekih od navijača. Niko ne može da kaže da je rivalitet između Delija (Grobara) i Novopazaraca veći od onoga koji imaju pristalice Crvene zvezde i Partizana.

Kako je moguće da se decenijama organizuje utakmica takvog rivaliteta, gde se na istoku i zapadu nalaze pomešani navijači dva naša najveća kluba, a da se konstatno stvara ogroman problem kada crveno i crno-beli gostuju u Novom Pazaru.

ŠTA PAZAR DONOSI SRPSKOM FUDBALU?

Ovo su sve bili primeri kada gostujući navijači nisu mogli da prisustvuju u Novom Pazaru, ali bilo je i brdo primera kada je navijačima Novog Pazara bilo onemogućeno da prisustvuju utakmicama svoje ekipe na gostujućim terenima, pa se onda postavlja veliko pitanje, šta Novi Pazar donosi srpskom fudbalu, a jako je malo pozitivnih stvari?

Uostalom, ako ne dođe tih 200 Grobara koliko staje u gostujući sektor, da li bi trebalo da brinemo o bezbednosti Partizanovih fudbalera i stručnog štaba.

Da li je autobus Partizana siguran u Novom Pazaru? Da li će utakmica biti prekinuta ukoliko se po 1000. put bude skandiralo "Ovo je Turska", a sumnjamo da će domaće pristalice propustiti priliku da istaknu svoj "patriotizam" i ovog puta. Da li će se ne daj Bože u negativnom kontekstu pominjati ubijeni Zvezdin navijač? Samo da se ne završi tradiocionalnim skupljanjem podataka i izveštajima delegata od 10 dana, pa onda deljenje nekih simboličnih kazni?

Dovoljno je reći da sama reč Novi Pazar uglavnom ljubitelje sporta asocira na incident. Dokle?

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOMCI

    30. novembar 2014 | 13:12

    Zbog cega se vi pitate sta donosi Novi Pazar srpskom fudbalu,odgovor svi znamo. U drugim zemljama ovo se resava na civilizovan nacin, izbacivanjem iz lige!!!! To sa sportom nema veze......

  • Pera

    30. novembar 2014 | 13:05

    Drzava moze da ovezbedi 7000 policajaca za gej paradu,a ne moze da organizuje jedan mec!?!? To je sramota ove nase banana drzave.

  • Trstenik

    30. novembar 2014 | 13:02

    Ko je pustio pazarce u elitu zarad nekog socijalistickog kljuca sada nek ih smiruje jer turci ili pazarci to vam je isti oni srbe i srbiju nevole i to pokazuju non stop ali oni koji treba da reaguju perave se slepi i gluvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA