Prvi derbi pripao je Zvezdi! Partizan zadavao muke u finišu! (FOTO) (VIDEO)

Crvena zvezda upisala je i desetu pobedu u sezoni pobedom nad večitim rivalom 76:67

  • 84

Kao po tradiciji, prvi večiti derbi u ABA ligi pripao je Crvenoj zvezdi. Crveno-beli su u desetom kolu savladali ekipu Partizana, ali su propustili priliku da slave ubedljivijim rezultatom - 76:67 (19:14, 19:8, 19:14, 19:31).

WHO IS THE MAN? Telegraf za samo poen promašio tačan rezultat košarkaškog derbija!

Ovim trijumfom, crveno-beli su ostvarili desetu uzastopnu pobedu, čime su izjednačili pobednički niz izraelskog Makabija u regionalnom takmičenju.

Pitanje pobednika se nije postavljalo od sredine druge deonice, pošto je Zvezda pokazala disciplinu u odbrani i dominaciju u skoku - sve do četvrte deonice, kada su crno-beli uspeli da istope 20+ razliku.

U pravim momentima je ipak reagovao Branko Lazić, koji je ujedno bio i najefikasniji sa ukupno 15 poena i stoprocentnim učinkom šuta iz igre (3/3 za dva, 3/3 za tri poena). Po 13 poena su ubacili Marjanović, Blažič i Dženkins.

Na drugoj strani je odličnu partiju pokazao Milan Mačvan sa 20 poena. Tepić je dodao 13, a Milutinov deset.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 6, Rebić, Čvorović, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić 15, Blažič 13, Kalinić 4, Marjanović 13, Tejić 1, Dženkins 13, Cirbes 2.

PARTIZAN: Tepić 13, Kuzeloglu, Marinković 9, Murić 2, Dalo, Milutinov 10, Mačvan 20, Gagić 6, Andrić 6, Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović.

Posle trojke Tepića i poena Murića za seriju 5:0 na startu meča, Zvezda je imala problem da odgovori na zonu 1-3-1 koju su crno-beli postavili. Domaćini su bili prinuđeni na šut, što baš i nije išlo na ruku na početku, pogotovo kada je Vilijams dva puta promašio za tri poena.

Usledio je Zvezdin odgovor serijom od deset poena u režiji Blažiča, Mitrovića i Marjanovića, a crno-beli su počeli dosta da greše. Kada je Partizan uspeo da prekine niz, Lazić je sa dve trojke iz različitih uglova napravio temelj za prednost koju su crveno-beli izgradili u drugoj deonici.

U tom drugom periodu, Partizan je uspeo da postigne samo osam poena. Svakako je Vujoševićevu ekipu poremetila povreda Eda Murića u trećem minutu, zbog čega je imao led na ramenu. Tek u finišu poluvremena se vratio, a tada su crveno-beli već uveliko održavali dvocifrenu prednost.

Crveno-beli su uspeli da dominacijom na skoku poremete igru crno-belih i postignu dosta brzih koševa. Tačku na drugu deonicu stavio je Markus Vilijams trojkom sa pola terena.

U nastavku je Vilijams previše forsirao šut za tri poena, i bio je neprecizan, pa ga je Radonjić poslao na klupu. Odlično ga je menjao Dženkins, koji je bio zvezda treće deonice. Crveno-beli su povisili prednost na više od dvadeset poena.

Međutim, u poslednjoj četvrtini je Partizan pokazao da ga apsolutno nikada ne treba otpisivati, pošto su Vujoševićevi igrači uspeli da istope razliku na svega osam poena, posle trojke Andrića. Ipak, Vilijams je u pravom trenutku odgovorio sa prodorom uz faul, te je Zvezda uspela da se izvuče uz Lazićeve poene iz neprijatne situacije i upiše pobedu.

I Vujošević i Radonjić su dobili po jednu tehničku grešku zbog prigovora sudijama.

ABA liga, 10. kolo:

Subota

Zadar - Krka 79:69

Olimpija - MZT 69:56

Budućnost - Solnok 75:68

Nedelja

Igokea - Levski 87:54

Cibona - Metalac 93:91**

Crvena zvezda - Partizan 76:67

Ponedeljak

Mega Leks - Cedevita 18.00

Tabela: Crvena zvezda 10-0,  Budućnost 9-1, Olimpija 6-4, Cedevita 6-3 (-1), Krka, Solnok i Partizan po 5-5, Mega Leks 5-4 (-1), Metalac i Cibona po 4-6, Igokea, Zadra i MZT 3-7, Levski 1-9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    30. novembar 2014 | 21:02

    XXAAXXAA..BUAXAAXXAA..MI SA DRUGOM POSTAVOM,A VI SA PRVOM POSTAVOM DRZAVNIH PARA,SPONZORA,POMOCI SA SVIH STRANA(arapi,rusi,turci,crnogorci...),I OPET TESKO I NA MISICE,STA CE TEK BITI KADA BUDETE IGRALI SA NASOM PRVOM POSTAVOM KOJA SE USKORO SPREMA:KAPITEN MILOSAVLJEVIC,SASA PAVLOVIC,PLEJ STIZE,ALEKS MARIC I EDO MURIC(koji se povredio,ali ce biti SPREMAN za naredne OKRSAJE..) SA GAGAROM,MILUTINOVIM,MACVANOM i TEPICEM,A POSEBNO VELIKI POZDRAV OD VANJE MARINKOVICA !!!! ..Partizan-najveci brend Srbije !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • grobar do koske

    30. novembar 2014 | 21:23

    Rekao sam uoci utakmice,da 500 GROBARA VREDI VISE OD 5000 putnjicavaca,sto ste se i mogli sami uveriti tokom tekme,gde su se GROBARI svo vreme vise culi i NADJACALI i NADGLASALI protivnika !!! NAJBOLJI NAVIJACI NA SVETU-GROBARI !!! Partizan-najveci brend Srbije !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • Mare

    30. novembar 2014 | 21:00

    Zna se koje sampion na kraju sezone...Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA