Noć kada je Žigić evrogolom na Marakani srušio Romu (VIDEO)

Na današnji dan, pre devet godina, Crvena zvezda savladala Romu rezultatom 3:1 uz dva gola i asistenciju Nikole Žigića

  • 17

''Pogledajte samo kako igra Nikola Žigić! Nikolaaa Žigiććć...Joooojjjj....kakaaavvv gollll'' u dahu je izgovarao Gojko Andrijašević, na današnji dan, pre devet godina kada je Crvena zvezda savladala Romu rezultatom 3:1, a gorostasni napadač postigao možda i najlepši gol u svojoj karijeri.

 

Bio je 1. decembar 2005. godine kada je Zvezda, posle dva uvodna poraza, dočekala Romu u okviru grupne faze Lige Evrope. U opticaj je dolazila samo pobeda kako bi u poslednjem meču protiv Strazbura tražila evropsko proleće.

 

Na Marakani je bilo hladno, prehladno. Čak hladnije nego što je termometar izmerio devet godina kasnije, odnosno večeras. Ni to nije sprečilo Delije da se pojave na stadionu, a čak 35.000 navijača je prisustvovalo ovoj utakmici.

 

 

Utakmici koja nije dobro počela za domaći tim. Šabani Nonda je u 23. minutu savladao Stojkovića i činilo se tada da će se snovi o evropskom proleću srušiti upravo na najvećem srpskom stadionu. Ali nije tako mislio Nikola Žigić. Dobar skok i udarac glavom za 1:1 u 37. minutu.

 

Marakana je verovala da njihovi miljenici mogu do pobede nad favorizovanim protivnikoma, a poklon za njih stigao je u 78. minutu meča. Odlična asistencija Žigića i gol Purovića, koji je nekoliko trenutaka ranije zamenio Milovanovića.

 

A onda, najlepši momenat meča. Nikola Žigić u 86. minutu prima jednu loptu na 25 metara od gola Kurćija, oslobađa se trojice fudbalera i levicom skida paučinu. Gol kakav se retko viđa na fudbalskim terenima. Marakana je u ekstazi.

 

 

Ekstaza nije splasnula ni u nadoknadi vremena kada je Roma imala penal jer je Vladimir Stojković zaustavio šut Kasana sa 11 metara. Uhvatio je živu loptu i Zvezda je slavila sa 3:1. Jedan od najvećih posleratnih mečeva Zvezde na Marakani.

 

CRVENA ZVEZDA - ROMA 3:1 (1:1)

(Žigić 37, 86, Purović 78 - Nonda 23)

 

Crvena zvezda: Stojković, Luković, Dudić, Biševac, Basta, Đokaj (Mudrinić 75), Janković, Kovačević, Milovanović (Purović 58; Joksimović 87), Mladenović, Žigić

 

Roma: Čurči, Panući, Kufur, Mekses, Alvarez (Rosi 72), Akvilani, Harža, De Rosi, Kasano, Kufre (Tadei 82), Nonda.

 

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan da silni

    1. decembar 2014 | 21:13

    Imao sam cast da budem na severu! Prvo, ne da je bilo hladno, nego je bilo prehladno i kisa padala celog dana! Na stadionu nije bilo ispod 50soma..pun krcat..mozda i vise..kakvih 35000..onakva utakmica se vidja jednom u zivotu! A onakav gol nikad vise ni na onom svetu .. Tu utakmicu i dan danas prepricavam! Zivela CZ

  • Srbin

    1. decembar 2014 | 21:09

    Eh kad se setim,možda moja najlepša utakmica a bilo ih je mnogo

  • aBv

    1. decembar 2014 | 20:54

    Ne mogu verovati da je prošlo devet godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA