TRANSFER: Stanojević otišao po milione u kineski Dalijen!

Bivši trener Partizana se nalazi na pregovorima u Kini i trebalo di da potpiše dvogodišnji ugovor vredan tri miliona evra!

  • 0

Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević se nalazi u Kini na pregovorima sa tamošnjim prvoligašem Dalijan Erbinom! Mladi stručnjak je dobio finansijsku ponudu kakva se ne odbija i ukoliko se završe sve formalnosti već od ponedeljka će preuzeti ekipu Dalijena.

Stanojević je slobodan trener još od januara i njegovog burnog rastanka sa Partizanom koji je morao da napusti posle svađe sa upravom kluba, pre svih predsednikom Draganom Đurićem. Iako je trenutno u arbitražnom sporu sa Partizanom oko obešetćenja od 300.000 evra, Stanojević je slobodan u izboru novog kluba, tako da ga neraščišćeni računi sa Partizanom ne mogu usporiti u ostvarivanju transfera u Kinu.

Sa crno-belima, mladi stručnjak je za dve godine u Partizanu osvojio dve šampionske titule, jedan trofej nacionalnog Kupa i uspeo je da crno-bele uvede u Ligu šampiona. Stanojevića će u Dalijenu dočekati i jedno poznato lice: doskorašnji štoper Crvene Zvezde, Li Adi. Pored Adija, od poznatijih igrača pod Stanojevićevom komandom će biti i poznati Brazilac Fabio Ročembak, legenda Bazela, Mile Sterjovski, ali i nigerijski reprezentativac Piter Utaka.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, bviši trener Partizana će sa Dalijenom potpisati ugovor na dve godine, a po sezoni će zarađivati oko 1,5 miliona evra!

Dalijen posle dva odigrana kola u kineskom šampionatu ima samo jedan bod što je koštalo posla doskorašnjeg trenera Čang Voa Rjonga. Za ovaj klub je igrao i bivši vezista Partizana, Almami Moreira. On je u Dalijenu proveo godinu dana, pre nego što se prošlog januara vratio u Srbiju, ali u redove Vojvodine.

U poslednje vreme, fudbal u Kini doživljava procvat i ulaže se velike sume novca. Najplaćeniji igrač lige je sjajni Argentinac Dario Konka (Gvangžu) sa platom od 10,6 miliona evra po sezoni. U pitanju je saigrač bivšeg napadača Partizana, Klea. Najveća zvezda lige je Nikolas Anelka (Šangaj Šenhua), a tu su i Zlatan Muslimović (Guižou), Kristofer Katongo (Henan), igra i veliki broj brazilskih i argentinskih fudbalera... Od igrača iz Srbije, hleb u Kini zarađuju: Andrija Kaluđerović (Peking), Miloš Trifunović (Liaoning), Aleksandar Jevtić i Miljan Mrdaković (Đangcu), Marko Ljubinković (Jatai), Mario Božić (Šangaj Šenhua)...

Od trenerski poznatih imena u kineskoj ligi rade: Žan Tigana (Šangaj Šenhua), Henk Ten Kate (Šangdong), Josip Kuže (Teda), Blaž Slišković (Kuingdao), Svetozar Šapurić (Jatai), Dragan Okuka (Đangcu), Serđo Farijas (Gvangžu), Takeši Okada (Hangžu), Žaime Pašeko (Peking)...

(A. G.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA