Slavlje Partizana nad Megom u režiji sjajnog Pavlovića!

Povratnik u redove srpskog šampiona najzaslužniji je za trijumf u "Pioniru" nad ekipom iz Sremske Mitrovice

  • 17

U odličnom meču pred oko 5.500 navijača u dvorani "Pionir", košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Mega Leks 89:80 (18:14, 25:19, 16:26, 30:21) u 11. kolu ABA lige.

Na krilima izuzetno raspoloženog Saše Pavlovića, crno-beli su ostvarili pobedu koja im donosi pozitivan skor (6-5) i mesto u gornjem delu tabele. Sjajni Baranin je meč završio sa 26 poena, i u najkritičnijim momentima po crno-bele je odlično reagovao asistencijama ili poenima, koje su navijači gromoglasno pozdravljali.

Osim njega, dobru partiju je pružio i Đorđe Gagić, koji je dodao 16 poena, a Milenko Tepić je postigao 12 poena i deset skokova.

Mega je pošteno namučila srpskog šampiona, kojoj je malo falilo da preokrene rezultat pred poslednju deonicu, ali je odličnoj ekipi Dejana Milojevića Pavlović bio nerešiva enigma.

E, zbog ovoga su Grobari jedva čekali Pavlovićev povratak! (VIDEO)

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Bojić sa 22 poena, a pratili su ga Marko Kešelj sa 19, Nenad Miljenović sa 18, i Nikola Jokić sa 13 poena.

Meč je obeležilo isključenje Duška Vujoševića u finišu treće deonice, koji je veoma burno reagovao na odluku sudije Ilije Beloševića.

Utakmici je prisustvovao i skaut Denver Nagetsa, inače nekadašnji saigrač Saše Pavlovića u NBA ligi.

PARTIZAN: Pavlović 26 (4sk, 4 ast), Tepić 12 (10sk), Marinković 3, Dalo, Milutinov 7, Milosavljević 4, Mačvan 7, Gagić 19, Andrić 9, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović.

MEGA LEKS: Kešelj 19, Krstić 2, Marelja 4, Miljenović 19, Bojić 22, Jokić 13, Čantekin 2, Tijanić, Zagorac, Vrbica, Simeunović, Nikolić.

Crno-beli su imali sporiji start, koji je trajao pet minuta. Iz devet pokušaja nisu pogodili koš, a to su gosti iskoristili toliko da naprave seriju od 6:0. Posle prvih poena Tepića nakon prodora, Partizan polako počinje da povezuje svoju igru.

Usledila je serija od 8:0 i od tog momenta sprski šampion više nije ispuštao vođstvo. Proradio je skok, kako ofanzivni, tako i defanzivni, a kada je Saša Pavlović ušao u igru, raizgrao je svoje saigrače, i tada se najviše videlo koja će biti njegova uloga u ovom timu.

Od druge deonice, crno-beli su skroz ušli svoj ritam, s tim da su i odbranu igrali u prepoznatljivom ritmu. Posle trojke kapitena Milosavljevića, Partizan je poveo 27:16.

Mega je imala problema u napadu, igrači Dejana Milojevića nisu brzo reagovali u napadu, što je Partizan počeo da koristi i da uvećava svoju prednost. U finišu druge deonice su crno-beli ipak malo popustili i počeli da gube lopte, pa su poeni Miljenovića i Jokića istopoli razliku domaćih na četiri poena. Međutim, Pavlović je rešio stvar i najviše zahvaljujući njemu su crno-beli na odmor otišli sa razlikom od "plus deset" 43:33.

Usledila je dosta spora treća četvrtina koja je obilovila faulovima, pogotovo od strane crno-belih. Iako je Partizan u jednom momentu imao i "plus 11", posle serije promašaja i protraćenih napada, Mega se približavala, a nakon faula Milutinova nad Markom Kešeljom, trener Vujošević je odreagovo krajnje besno na odluku sudije Ilije Beloševića koji ga je sa dve tehničke greške isključio i poslao u tunel.

Taj prekid je trajao nekoliko minuta, jer je Vujošević pokušao da nasrne na sudiju, ali ga je u tome sprečio sportski direktor Dragan Todorić.

Crno-beli posle toga nisu dobro reagovali i na kraju treće četvrtine bilo je 59:59.

U odlučujućoj deonici je odgovornost preuzeo Saša Pavlović, koji je sa šest vezanih poena "odlepio" svoju ekipu, a posle trojke Tepića su i navijači u "Pioniru" mogli malo da odahnu. Pavlovićevi novi poeni za 81:73 označili su novu, važnu pobedu za ekipu Duška Vujoševića, koji je od isključenja meč posmatrao iz tunela za igrače.

ABA liga, 11. kolo

Subota

Olimpija - Solnok 79:61

Krka - Budućnost 81:90

Igokea - Cibona 61:71

Nedelja

MZT - Levski 72:61

Partizan - Mega Leks 89:80

Ponedeljak

Cedevita - Zadar 18.00

Metalac - Crvena zvezda Telekom 20.30

TABELA: Zvezda 10-0, Budućnost 10-1, Cedevita 7-3, Olimpija 7-4, Partizan 6-5, Krka 5-6, Mega 5-6, Solnok 5-6, Cibona 5-6, Metalac 4-6, MZT 4-7, Zadar 3-7, Igokea 3-8, Levski 1-10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SASA P.F.C

    7. decembar 2014 | 20:21

    Vise ne gledam kosarku ovaj Vujosevic je preterao sve sportske kriterijume sramota bre vise pihh da ti se zgadi sport!!!

  • Dejan B.

    7. decembar 2014 | 21:08

    Bravo Saša,majstore

  • Vuk

    7. decembar 2014 | 20:52

    Sasa Pavlovic-Bog..Vujosevic 100 posto u pravu..Nmg se faulovi dosuditi bez kontakta..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA