LŠ: Istorijski trijumf doneo Sitiju plasman u drugu fazu! Mažić odličan 5 (VIDEO)

Iako oslabljeni neigranjem Serhija Aguera, Građani savladali Romu sa 2:0 i tako zabeležili prvi trijumf na tlu Italije. Trijumf dovoljan za TOP 16

  • 0

Nikada do sada u istoriji fudbaleri Mančester Sitija nisu uspeli da pobede na tlu Italije u jednom evropskom takmičenju, a da nesreća bude veća samo im je trijumf protiv Rome donosio drugu fazu Lige šampiona. Iako su pre samo dva kola bili otpisani, Građani su bez povređenog Serhija Aguera osvojili Rim i slavili rezultatom 2:0.

Strelci za šampiona Engleske bili su Samir Nasri u 60. i Pablo Zabaleta u 86. minutu, mada je Roma bila bolji tim u prvom poluvremenu. Ipak, nisu uspeli da matiraju Harta i to je prvi meč Rimljana, posle 18 utakmica, da nisu uspeli da postignu gol na svom terenu.

Najbolju priliku da Romu vrati u život imao je Adem Ljajić ubrzo nakon gola Nasrija. Odlično se oslobodio protivnika, ali je šutirao preko gola. Potom dve sjajne prilike Rimljana u 70. minutu, da bi mat usledeo četiri minuta pre kraja meča. Tek sada se vidi koliko je Romu koštao primljen gol u 93. minutu u Moskvi. Treba napomenuti da je srpski sudija Milorad Mažić perfektno odradio posao na centru, a da je Kolarov dobio priliku u nadoknadi vremena.

Bajern je rutinski odradio posao protiv CSKA koji će ostati i bez Lige Evrope. Bavarci su slavili sa 3:0 golovima Milera, Rodea i Gecea. Zanimljivo, Milerov pogodak je ukupno 400. sa bele tačke u LŠ gde je Nemac postao najbolji strelac Bajerna sa 24 gola. Srpski reprezentativac Zoran Tošić igrao je poslednjih 25 minuta.

Spektakularan meč viđen je na Nou Kampu gde je Barselona jurila pobedu protiv PSŽ-a kako bi preotela prvo mesto u grupi F. Nisu Katalonci dobro počeli meč s obzirom na to da je Zlatan Ibrahimović u 15. minutu zavladao ter Štegena i donekle se osvetio klubu u kojem je proveo samo jednu sezonu, ali iz kog nije slavno otišao.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:1, a strelac rekordnog 76. pogotka u LŠ bio je Lionel Mesi. Tim golom Argentinac je izjednačio još jedan Raulov rekord. Bivši as Reala je sa 76 golobva bio najbolji strelac u svim evropskim takmičenjima, ali ga je Mesi ponovo sustigao.

Fenomenalnim pogotkom u 41. minutu Nejmar je preokrenuo rezultat, da bi Suarez u 77. minutu rešio pitanje pobednika. Zanimljivo, kamera nije bila na strani ove dvojice fudbalera Barse kada ih je uhvatila u zagrljaju gde se nazire kako Suarez ujeda Nejmara.

Ajaksu je na meču protiv APOEL-a bio dovoljan i bod kako bi obezbedili proleće u Ligi Evrope, ali su njegovi fudbaleri želeli sa stilom da se oproste od Lige šampiona. Torpedovali su Kiprane rezultatom 4:0 (1:0) i time osvojili peti bod u grupi F.

Prvi gol viđen je na isteku prvog polovremena kada je Lase Šene pogodio sa penala. isti igrač je udvostručio prednost u 50. minutu, da bi Klasen i Milik potvrdili pobedu.

Sporting je na Stamford Bridž otišao u nameri da sa nerešenim rezultatom obezbedi drugu fazu, ali su već posle 16 minuta gubili sa 2:o protiv čelsija. Fabregas je bio precizan sa penala, a Širle sa distance. Tračak nade gostima doneo je Silva u 50. minutu, međutim, Obi Mikel je postigao svoj prvi gol u LŠ u 56. minutu za konačnih 3:1.

Kiks Sportinga iskoristio je Šalke koji je golom rezerviste Mejera u 62. minutu pobedio maribor i otišao dalje. Slovenci su bili sjajni ove godine, ali nisu uspeli da se domognu LE.

Bilbao je očekivano savladao BATE Borisov u borbi za LE rezultatom 2:0, dok su Porto i Šahtjor remizirali i duelu timova koji su odranije bili učesnici druge faze - 1:1. Belorusi su ovim porazom postavili negativan rekord LŠ.

Timovi koji su se plasiralu u drugu fazu Lige šampiona: Real Madrid, Bazel, Atletiko Madrid, Juventus, Borusija Dortmund, Arsenal, Leverkuzen, Monako, Barselona, PSŽ, čelsi, Šalke, Bajern Minhen, Mančester Siti, Porto i Šahtjor.

Timovi koji su se plasirali u Ligu Evrope: Liverpul, Olimpijakos, Anderleht, Zenit, Roma, Atletik Bilbao, Sporting i Ajaks.

Žreb za drugu fazi obaviće se u petak 12. decembra.

Grupa E:

Roma - Mančester Siti 0:2

(Nasri 60, Zabaleta 86)

Bajern Minhen - CSKA Moskva 3:0

(Miler 18 pen, Rode 84, gece 90)

Tabela: Bajern 15 bodova, Mančester Siti 8, Roma 5, CSKA 5.

Grupa F:

Barselona - Pari Sen Žermen 3:1

(Mesi 18, Nejmar 41, Suarez 77 - Ibrahimović 15)

Ajaks - APOEL 4:0

(Šone 45 pen, 50, Klasen 53, Milik 74)

Tabela: Barselona 15, PSŽ 13, Ajaks 5, Apoel 1.

Grupa G:

Maribor - Šalke 0:1

(Mejer 62)

Čelsi - Sporting 3:1

(Fabregas 8 pen, Širle 16, Mikel 56 - Silva 50)

Tabela: Čelsi 14, Šalke 8, Sporting 7, Maribor 3.

Grupa H:

Porto - Šahtjor 1:1

(Abubakar 87 - Stepanenko 51)

Atletik Bilbao - BATE Borisov 2:0

(San Hoze 47, Susaeta 88)

Tabela: Porto 14, Šahtjor 9, Atletik Bilbao 7, BATE Borisov 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA