Verovali ili ne, u ovom raju će se prvi put u istoriji igrati prvoligaški fudbal! (FOTO)

Najelitinije fudbalsko takmičenje u Argentini konačno je dočekalo poznato turističko mesto kao svog člana

  • 1

Svi ste čuli za Mar del Platu, kao jedno od najlepših turističkih mesta na planeti (400 km od Buenos Ajresa), a argentinski grad nadaleko poznat po belim peščanim plažama od februara 2015. imaće u najjačem klupskom takmičenju zemlje gaučosa svog predstavnika, prvi put u istoriji fudbala.

Aldosivi, popularna "ajkula" fudbala je ostvario istorijski rezultat protiv Gimnazije Huhuj (2:0, 1:0) i doneo veliku radost armiji navijača, koja s kolena na koleno prenosi i prepričava atmosferu uglavnom sa nižerazrednih mečeva.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FVFZrKgfcck

Ovim golom je overen plasman u Primeru.

https://www.youtube.com/watch?v=cTScM0FUOf8

Najpoznatiji igrač tima je Pablo Lugersio, koga znate kao igrača Estudijantesa od 2001. do 2008. godine. Iako se ne odlikuje golovima godinama unazad, 32-godišnji Lugersio je duša ovog tima.

https://www.youtube.com/watch?v=mS3r6wNDvAQ

Aldosivi će River, Boku, Rasing i ostale ekipe dočekivati na stadionu kapaciteta preko 35.000 hiljada mesta napravljen za Svetsko prvenstvo 1978. godine.

Najveći rival mu je lokalni Alvarado, sa kojim je retko igrao u istom rangu takmičenja. Pomenućemo samo da je 1994. godine bilo čak 14:0 za zeleno-žute.

Mar del Plata je bar na jednu noć postala najluđi grad na svetu, ali po navijačkoj atmosferi. Možemo samo da mislimo kako će biti kad ovde budu dolazili River i Boka.

https://www.youtube.com/watch?v=erYSwYtgU9s

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • свака ка његошева

    17. decembar 2014 | 19:37

    za mar del plata nikad cuo...ali za Sutomore smo svi culi sigurno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA