Šamarčina za naš fudbal: Stranci više neće dolaziti u Srbiju?!

FIFPro savetovao fudbalere da ne idu u srpski fudbal jer polovina klubova ima blokirane račune i ne plaćaju

  • 44

Međunarodni sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro) upozorio je svoje članove da ne potpisuju za srpske klubove jer postoji rizik da ne budu plaćeni.

FIFPro i srpski Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) saopštili su da osam od 16 timova Super lige imaju blokirane račune i zbog toga ne mogu da isplaćuju svoje igrače i zaposlene.

- Mrzimo ovo da radimo, ali naš posao je da štitimo igrače - rekao je generalni sekretar FIFpro Teo van Segelen, a prenosi Rojters.

On je napomenuo da "igrači mesecima nisu dobili platu i da su u ozbiljnim finansijskim problemima".

- Klubovi su na ivici bankrota. Povrh svega, primio sam šokantne vesti da jedan od klubova uošte ne poštuje prava fudbalera i da čak dopušta huliganima da im prete - rekao je Van Segelen.

Predsednik SPFN Mirko Poledica naglasio je da je stanje alarmantno.

- U Srbiji ima približno samo 500 profesionalnih igrača. ne bismo bili iznenađeni da neki od klubova zatraži da ode u bankrot - rekao je Poledica.

Ko najviše duguje od srpskih fudbalskih klubova? Ova tabela će vam mnogo otkriti!

- Zbog toga moramo da pošaljemo poruku svim zemljama i da im preporučimo da inostrani igrači ne dolaze u Srbiju, jer ne postoje garancije da će biti plaćeni - rekao je Poledica.

FIFPro je saopštila da su navijači kragujevackog Radničkog pretili igračima kojima nije bilo dozvoljeno da uđu u svlačionicu, kada su štrajkovali zbog toga što tri meseca nisu dobili platu.

- Jedan od najiskusnijih igrača Vuk Sotirović je čak i udaren u lice kada je želeo da zaštiti mlađe saigrače - saopštio je FIFPro.

FIFPro je dalje naveo da je Fudbalskom savezu Srbije i Ligi preporučeno da osude ovaj incident, ali da nije pokrenuta nikakva disciplinska akcija, sto je Poledica ocenio kao "veoma razočaravajuće".

(Tanjug/Telegraf.rs))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    17. decembar 2014 | 13:44

    Ukinuti FSS i klubove samo nam troše pare,vreme i život.

  • Ja

    17. decembar 2014 | 13:53

    Pa ja ne znam dokle vise da gradjani finansiraju zvezdu i partizan a kad prodaju igrace pare se nekako izgube na 500 racuna od toga menadzeri i uprava dobijaju sve...zatvoriti sve gubitase pa ce neko na kraju da odgovara a ne ovako da placam porez na raspali namesteni fudbal... privatizacija odmah

  • mrak

    17. decembar 2014 | 13:02

    Kako se ovaga ranije nisu setili, pa bilo bi mnogo kvalitetnija liga, jos da ovi nasi donesu zakon da igrac nemoze da se prodaje u inostrane klubove pre 24-25 god bi ce to pun pogodak i za klubove ali i za igrace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA