Popović izabran za novog predsednika Partizana: Obećao 8 miliona i internat! (FOTO)

Dragan Đurić više nije predsednik Partizana, a na njegovo mesto očekivano je došao Zoran Popović. Mile Jovičić se nije ni pojavio na Skupštini. Novi potpredsednici biće Tumbaković, Vučelić i Nedić

  • 15

Kao što je i najavljeno Skupština Partizana, na kojoj se birao predsednik kluba, počela je oko 16.00 časova na stadionu u Humskoj. Nakon izlaganja finansijskog izveštaja, ostavke bivšeg rukovodstva, Ljubiša Tumbaković je za predsednika predložio Zorana Popovića koji je jednoglasno izabran.

Za potpredsednike izabrani su Ljubiša Tumbaković, Milorad Vučelić i Vojislav Nedić. Novi UO je jednoglasno usvojen, a u njemu se nalaze: Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković (Nele Karajlić), Dragan Veljović, Vladimir Vrbaški, Milomir Gligorijević, Srđan Cekić, Milan Obućina i Ivan Maričić.

Generalni direktor kluba biće Miloš Vazura, a Nadzorni odbor činiće Vladimir Vuletić, Miloš Kostić, Stojanče Risteski, Miloš Marković i Radoslav Petrović.

Sala Kluba sportista bila premala da primi sve prisutne. Otuda i ne čudi što su novinare dizali sa mesta već na samom otvaranju Skupštine. Skupštinu je otvorio sportski radnik Jovan Mileusnić, a s obzirom na to da je na sednici prisustvovalo 48 delegata moglo je punopravno da se odlučuje.

OTVARANJE SKUPŠTINE I BABIĆEV IZVEŠTAJ O FINANSIJAMA

Zanimljivo, u Humskoj nisu prisutni doskorašnji glavni kandidat Mile Jovičić, kao ni Dragan Đurić koji ima zdravstvenih problema. Odsutni su i predsednik Sportskog društva Duško Vujošević, Nenad Bjeković, Rasim Ljajić, Dragoljub Vukadinović i Vlade Divac.

- Četiri titule i jedan Kup. Jedno učešće u LŠ i tri u LE. Najuspešnije razdoblje u 80 godina dugoj istoriji Partizana. Titula prošle godine izgubljena je zahvaljujući pristrasnom suđenju - između ostalog rekao je Ratomir Babić prilikom izveštaja o radu gde je otkrio i koliki je budžet kluba, kao i koliko je potrošeno novca.

PARTIZAN POTROŠIO SEDAM MILIONA EVRA NA POJAČANJA

Takođe, Babić je za kraj izveštaja o radu UO dodao da Partizan očekuje priliv novca i od transfera Lazara Markovića, od UEFA, ali i procente od budućeg transfera Mitrovića. Ni dugovanja nisu zaobiđena.

- Naše obaveze na današnji dan su 9,9 miliona evra. S obzirom da bi na naplatu trebalo da stigne porez, dug je otprilike 13 miliona evra - rekao je Babić.

OSTAVKE DOSKORAŠNJEG RUKOVODSTVA I TUMBAKOVIĆEV PREDLOG DA POPOVIĆ BUDE KANDIDAT

Ubrzo nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika, funkcije su jednoglasno razrešeni, zbog isteka mandata, predsednik, članovi UO i Nadzorni odbor. Mile Jovičić se tokom dana povukao iz trke za predsednika.

- Odluku donosim vođen ličnim i sportskim motivima - napisao je Jovičić u pismu, dok se na te njegove reči nadovezao i Žarko Zečević:

- Jovičić je ovim pokazao da je Partizan iznad nas i naših interesa.

Ono što se očekivalo usledilo je kada je Ljubiša Tumbaković stao za govornicu, a to je predlaganje Zorana Popovića za predsednika.

- Predlažem čoveka koji je predlog velike grupe Partizanovaca, a to je Zoran Popović. Impresioniran sam svime sto je prethodnih godina urađeno, ali postavlja se pitanje šta dalje? Potrebna je neka nova krv. Očekujem da Zoran Popović okupi ljude koji ce moći da stabilizuju klub - rekao je Tumbaković i dodao:

- Nadam se da mi sada više verujete nego pre pet godina kada sam podržao Savu Miloševića.

Popović je prihvatio kandidaturu i izneo svoj plan i program za oporavak Partizana u tri tačke: finansijski oporavak, poboljšanje infrastrukture i temeljna reorganizacija. Novi predsednik Partizana obećao je da će do kraja 2015. godine u klub ''ubaciti'' osam miliona evra, te da će do 31. marta klub morati da nađe šest miliona evra kako bi igrao UEFA takmičenja. Jedan od prioriteta novog predsednika biće i izgradnja internata.

- Partizan je postao vodeći klub u zemlji, ali vreme je da postane i vodeći klub u Evropi - rekao je Popović, koji je vrlo brzo dobio odgovor od stgrane bivšeg fudbalera i potpredsednika Gordana Petrića:

- Ne poznajem Popovića, ne znam šta je radio do sada, a želim da kažem: poslednjih godinu dana ste bili u UO, ne znam zašto to niste dali neke predloge i što niste pomogli. Da li vam to neko nije dozvolio? Vidim da ste postavili ciljeve, ali morate da postavite sistem. Da znate šta radite i šta vam je mesto. A ne da se neko bavi tuđim poslom - jasan je bio Petrić.

Nedugo zatim Popović je jednoglasno izabran za naslednika Dragana Đurića.

- Hvala svima koji su glasali. Prvo što ću uraditi je oformljivanje tima od osvedočenih partizanovaca. Profesionalaca koji žive za klub, a ne od njega. Ne interesuju me sukobi, samo uspeh. Transparentnost u Partizanu će biti moja obaveza. I na kraju svake godine znaće se kakvo je stanje u klubu - rekao je Popović.

(U.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    25. decembar 2014 | 17:50

    Ski su prolazni smo je jedan Zeka. Možeš ga mrzeti ili voleti ali ga moraš uvek respektovati.

  • aca i toma sd

    25. decembar 2014 | 17:02

    Djuri da se zahvalimo a novi ljudi da nastave dominaciju Pfc....samo napred i srecno novom UO.

  • Nemanja

    25. decembar 2014 | 16:58

    Gaženje boranije. Partizan će biti pravi klub sa pravim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA