Zvezda i zvanično najbolji klub Evrope! Evo i zašto!

Crveno - beli su trenutno jedini klub u Evropi koji je bez poraza (15-0) završio prvi deo sezone, računajući najjače lige * Crveno - beli su ispred Reala, Barselone, CSKA, Albe, Olimpijakosa, Armanija, Limoža, a osim toga ostali su neporaženi na svom terenu više pod dve godine

  • 66

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju da ruše rekorde ove sezone kako u ABA ligi tako i u Evropi.

 

Posle rušenja rekorda Olimpije od 12 uzastopnih pobeda na startu, Zvezda je pobedom nad Cibonom 80:64 u poslednjem meču ove kalendarske godine, izjednačila rekord Partizana po broju vezanih pobeda.

 

Crveno - beli su stigli do 15. trijumfa u nizu, čime su se izjednačili sa Partizanom  iz sezone 2007/08 koji je takođe vezao 15 pobeda ali od 4. do 18. kola.

 

Osim toga, Zvezda je ttrenutno jedini klub u Evropi bez poraza! Sa skorom 15-0 Beograđani su se osamili na listi jer je berlinska Alba izgubila od Bamberga (98:69)i sada ima skor 14-1., dok CSKA ima 12-1 skor u VTB ligi.

 

 

Jedini koji mogu da stignu Zvezdu su Ostende, koji ima skor 13-0, kao i Bosanski Sparsi iz Sarajeva koji su na 11-0, ali gledajući jačinu lige Zvezdin uspeh je mnogo jači.

 

Od ostalih ekipa u jačim evropskim ligama Real Madrid i Unikaha imaju po 10-2 skor, Barselona 9-3, Fenerbahče ima takođe 10-2, Olimpijakos 9-2, Armani ima 10-2,  Limož 12-2...

 

Ako ovako nastave, crveno - beli će do kraja sezone napraviti neverovatne rezultate.

 

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA