Osam stvari koje niste znali o Stivenu Džerardu: Navijače Liverpula će jedna šokirati! (VIDEO)

Glavna fudbalska vest dana je sigurno to da će kapiten i legenda "crvenih" napustiti taj klub na kraju sezone, a mi vam donosimo informacije koje malo ljudi zna o njemu

  • 4

U svetlu najvažnije fudbalske vesti dana, a to je da Stiven Džerard napušta Liveprul na kraju sezone napisaćemo vam nekoliko stvari o čoveku koji je čitavu dosadašnju karijeru vezao samo za jedan klub.

Kapiten "crvenih" je imao sjajnu, uspešnu karijeru i veoma dugo je na velikoj sceni, mešutim, sigurno imao dosta podataka iz njegovog života koje zna samo mali broj ljudi. Ovo je osam takvih stvari.

1. Njegova karijera je mogla da bude završena i pre nego je počela. Dok je kao klinac igrao fudbal na u dvorištu ubo se na vilu kada je pokušao da fohvati loptu ispod žive ograde. Doktor se uplašio da će morati da mu amputira palac, ali se na kraju sve dobro završilo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

2. Prema prvom ugovoru koji je potpisao zarađivao je 700 funti nedeljom, a sada 125.000 zbog čega se nalazi na 86. mestu najplaćenijih sportista u 2014. godini prema Forbsovoj listi.

3. U Indoneziji, u gradu Bandung postoji hotel koji je nazvan po njemu koji je otvoren 2012. godine, a nekoliko soba su uredili fanovi Liverpula.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

4. Fudbaler koji je najviše puta dobijao crveni karton u istoriji Liverpula je upravo Stiven Džerard. Do sada je šest puta isključivan na utakmicama Liverpula.

5. Džerard se pojavio u filmu "Vil", a pored njega se u ovom ostvarenju pajavljuju još dve legende sa "Enfilda" Džejmi Karager i Keni Dalgliš.

6. Džerard je 2007. godine automobilom udario 10-godišnjeg dečaka, ali na svu sreću vozio je veoma sporo i dečak nije zaradio teže povrede. Kada je čuo da klinac navija za Mančester junajted zamolio je Vejna Runija da mu se potpiše na kopačke koje je kasine odneo dečaku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

7. Ovo će sigurno biti šokantna informacija za sve, ali da! Čovek koji je simbol Liverpula je kao sedmogodišnjak otišao na probu kod ljutog rivala, u Mančester junajted. Ipak, on je to uradio kako bi naterao čelnike "crvenih" da mu ponude ugovor.

8. Stiven Džerard je jedini fudbaler na svetu koji je uspeo da postigne gol u finalu FA kupa, Liga kupa, Kupa UEFA i Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шејн

    3. januar 2015 | 00:30

    Мислим да је мој деда једини човек у Европи који има информацију да Џерарда неко рекетира :D

  • DrMrakic

    3. januar 2015 | 02:18

    Dnevno pere ruke preko 40 puta

  • Sasa

    3. januar 2015 | 15:34

    Legenda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA