UBIJ SRBINA, ZA DOM SPREMNI: Skandalozno navijanje na meču Hrvatska - Srbija!

Reagovali su redari i policija i slični povici se više nisu čuli u dvorani u Rijeci

Tokom pripremnog meča rukometaša Hrvatske i Srbije u Rijeci, sa tribina se začulo uvredljivo skandiranje našim reprezentativcima.

Na poluvremenu utakmice dodeljene su nagrade za najbolje hrvatske igrače i trenere u 2014. godini, i u tim momentima se začulo "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

Kako piše "Jutarnji list", radilo se o grupi maloletnika, pa su na kraju reagovali redari i policija i slični povici se više nisu čuli u dvorani u Rijeci.

- Drago mi je što je publika došla u velikom broju. Atmosfera je bila dobra, iako.. Nije trebalo onog navijanja na početku, nikako - rekao je selektor Hrvatske Slavako Goluža.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Interesantan je naime komentar novinara "Jutarnjeg" koji je opisao situaciju.

"Nažalost, kako to često kod nas biva, celu priredbu je do nakaradnosti nagrdila grupa mladih, najblaže rečeno delikvenata povicima "Za dom spremni", "Ubij, ubij Srbina" i drugim iz istog mentalno retardiranog "repertoara". Bila je to grupa nazovi navijača, svi debelo ispod 18 godina, većina od njih verovatno unuci časnih antifašista, koji su se nekad davno borili za vraćanje Rijeke (i Dalmacije i otoka) pod okrilje matice domovine. "Kiteći" se usred Rijeke ustaštvom i hrvatstvom istovremeno, jadni valjda ni ne znaju da negiraju sami sebe.

No, s rukometom to nema nikakve veze. Srećom, to je ipak nakon nekog vremena, u skladu s važećim zakonima, zasmetalo organizatoru utakmice te se nakon intervencije redara i policije neželjena skandiranja nisu ponovila u drugom poluvremenu. Nažalost, sport je odavno prestao biti samo sport," zaključuje se u izveštaju "Jutarnjeg".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja Mišić

    11. januar 2015 | 11:45

    Neka pevaju i uzvikuju šta im je volja,od njih nisam ni očekivala da bacaju cveće.Taj narod me ne zanima,ali na jednom im skidam kapu-znaju da poštuju i cene svoje.Samo pojedini blesavi Srbi još uvek veruju u bratstvo i jedinastvo,podilaze,šlihtaju se nekim hrvatskim komentatorima,sa toliko patetike i poniznosti,da je to ogavno.Srbi,pamet u glavu i ne pravite od sebe podanike.

  • mickey vienna

    11. januar 2015 | 10:55

    Postacete prave novine i mi pravo drustvo kad budemo osudjivali svoje a tudje pustimo da ih njihovi osudjuju. Na utakmici protiv albanije su bili slicni povici pa nismo nesto bili samokriticni i nismo se nasli na naslovnoj strani kako smo skandalozni. Nego smo trazili nacin da dokazemo kako smo nevini i isprovocirani... Jadni mi..

  • Toni23

    11. januar 2015 | 11:43

    A jel je tek sada nekome jasno kako su se osecali fudbaleri albanije kada su igrali u humskoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA