OČEKIVANO! Zlatna lopta Kristijanu Ronaldu - po treći put! (FOTO) (VIDEO)

Najbolji trener godine je Joakim Lev, najlepši gol postigao je Hames Rodrigez

  • 33

Najbolji fudbaler u 2014. godini je Kristijano Ronaldo! To je njegova treća Zlatna lopta u karijeri, koju je primio na tradicionalnoj ceremoniji u Cirihu.

I bio je jako srećan fudbaler madridskog Reala zbog toga, o čemu svedoči ovaj detalj sa dodele:

- Želim svima vama da se zahvalim. Predsedniku Reala, vama koji ste glasali, treneru... Imali smo nezaboravnu godinu. Osvajanje trofeja je nešto neopisivo. Ono što vam mogu reći jeste da ćemo se truditi da Real igra bolje iz meseca u mesec, iz godine u godinu... Ponosan sam i na moje Portugalce jer sam uspeo da osvojim još jednom ovo priznanje koje posvećujem i njima - rekao je Ronaldo, očigledno dirnut, kom se potom na sceni pridružio i sinčić.

Britanska voditeljka zasenila sve na dodeli Zlatne lopte (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Portugalac je bio najozbiljniji kandidat za osvajanje zahvaljujući sjajnoj sezoni koju je krunisao peharom Lige šampiona. Prethodno je ovo priznanje Portugalac osvajao 2008. i  2013. godine. Ronaldo je osvojio 37.66 odsto glasova, a Mesi i Nojer su vodili tesnu trku za drugo mesto, jer Argentinac imao 15.76 odsto, a Nemac 15.72. Portugalac je prvi fudbaler madridskog Reala koji je dva puta zaredom primio nagradu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

DA LI SE RUGAO? Ronaldo na čudan način proslavio Zlatnu loptu (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Interesantno, tokom intervjua u kom je predstavljena njegova sezona, video porukom se Ronaldu obratio najbolji španski teniser Rafael Nadal, koji je Portugalca pitao koji je njegov najemotivniji momenat u 2014. godini. Mnogi su pomislili da je odgovor osvajanje Lige šampiona, ali je Realov fudbaler rekao: osvajanje Zlatne lopte.

Najbolji trener godine je selektor reprezentacije Nemačke, Joakim Lev.

- Isplatio se mukotrpan rad iz prethodnih godina sa igračima da bismo osvojili Svetsko prvenstvo. Posvećujem priznanje svim fantastičnim trenerima u Nemačkoj, kao i svim kolegima u Fudbalskom savezu Nemačke koji su pomagali celom stručnom štabu da dođemo do rezultata, kao i Bundesligi, koja promoviše fudbal na najbolji mogući način.

- Prava je čast da radim sa momcima kakvi su Filip Lam, Manuel Nojer i ostali. Zahvaljujem i kolegama u stručnom štabu - rekao je Nemac na ceremoniji.

 

Lev je dobio 36.23 odsto glasova, drugi najbolji je Karlo Anćeloti sa 22.06, a treći je Dijego Simeone 19.02 procenata.

Za najbolju fudbalerku sveta proglašena je Nadin Kesler, i samim tim je prekinuta dominacije Brazilke Marke, petostruke osvajačice Zlatne lopte.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne mogu da opišem kojom brzinom mi radi srce sada. Ne mogu sada da se radujem, jer znate šta se desilo u mom klubu, u Volfsburgu, jer je poginuo Žulijan Malanda. Neću dužiti, zahvaljujem svim timskim kolegama i koleginicama, bez njih ne bih bila pred vama ovde - rekla je Nemica na ceremoniji.

Na samom početku ceremnije , izabran je najbolji tim godine u izboru FIFpro:

Golman: Manuel Nojer

Defanzivci: David Luiz, Serhio Ramos, Filip Lam, Tijago Silva.

Vezni igrači: Andreas Inijesta, Toni Kros, Anhel di Marija.

Napadači: Arjen Roben, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nagradu Franc Puškaš za najbolji gol godine dobio je Kolumbijac Hames Rodrigez, postignut na Svetskom prvenstvu u Brazilu, na utakmici sa Urugvajem.

DA LI SE SLAŽETE? Hames Rodrigez strelac najboljeg gola u 2014. godini (VIDEO)

- Zahvaljujem svima koji su glasali za mene, ovo je jedan od najvažnijih golova koje sam postigao u karijeri. Stvarno sam srećan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nagradu za fer plej dobili su volonteri koji su radili na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Priznanje za najbolju reprezentaciju sveta zasluženo je otišlo svetskom šampionu, Nemačkoj.

- Ovaj trofej nas tera da budemo još bolji, i da ga zadržimo što duže. Nije to tim od 11 igrača, nego mnogo veći, koji radi naporno na ovakvom uspehu - rekao je Filip Lam, kapiten Nemačke "u ostavci".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA