Nisu Barsa i Real: Da li znate koji klub je prodao 2 miliona dresova za godinu?

Španski klubovi zauzimaju drugo i treće mesto po broju prodatih dresova prošle godine, dok im je lider pobegao za više od pola miliona

  • 1

Fudbal je odavno prerastao igru i postao biznis u šta se možemo uveriti iz godine u godinu. Klubovi pronalaze razne načine da popune kasu novčanicama, a jedan od njih je svakako prodaja dresova.

Dokaz da se od pomenutih može i te kako zaraditi jeste primer Kristijana Ronalda ili Gereta Bejla koji su za pune džakove otišli u Real, ali su se vrlo brzo isplatili madriđanima od prodaje dresova. Međutim, nije šampion Evrope na prvom mestu po broju prodanih majica. Nije ni Barselona, a mi vam predstavljamo koji su to timovi prošle godine prodali najviše dresova.

10. Milan

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na desetom mestu nalazi se posrnuli gigant iz grada mode koji dugo ne može da se vrati na staze stare slave, ali bez obzira na sve našli su se na vrhu liste timova sa najprodavanijim dresovima. Rosoneri za godinu dana prodaju oko 350.000 dresova, a najprodavaniji su oni sa imenom El Šaravija, Honde i de Jonga.

9. Inter

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gradskog rivala Milana prati ista priča, ali ako mogu u nečemu da se pohvale da su bolji onda je to prodaja dresova. Najzaslužniji za to što su Neroazuri prodali 425.000 dresova jesu Ikardi, Palasio i Ernanes.

8. Juventus

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I treći italijanski velikan zauzeo je svoje mesto na ovoj listi. Poznato je da Juve ima najviše navijača u Italiji, a njegova armija proseže se i širom Evrope i sveta. Ipak, dovoljno samo za 8. mesto sa 480.000 prodatih dresova. Najprodavaniji su Pirlovi, Pogbini, Tevezovi i Bufonovi.

7. Arsenal

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Za 800.000 prodatih dresova prošle godine Tobdžije najviše mogu da zahvale nekolicini fudbalera, a svakako ne zbog rezultata. Srećom, Arsenal u svom taboru ima Ozila, Vilšira, Sančeza, Volkota i preporođenog Remzija.

6. Liverpul

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Začuđujuće, samo 1o hiljada prodatih dresova više od Arsenala ima Liverpul (810.000). Kažemo začuđujuće jer su Redsi ipak institucija na Ostrvu. Prošle godine bili su nadomak titule i dres iz te sezone bi verovatno mnogo vredeo za nekoliko godina, a najprodavaniji su bili Džerardovi, Kutinjovi i Staridžovi.

5. Bajern

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na petom mestu se nalazi najmoćniji nemački klub Bajern sa 880.000 prodatih dresova, a kao alva su išli oni koji su na poleđini imali Riberijevo, Robenovo, Lamovo i Švajnštajgerovo ime. Mora se priznati da se očekivalo više od Bavaraca. Možda su se istrošili sezonu ranije.

4. Čelsi

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mašinerija Žozea Murinja ove sezone melje protivnike što se odrazilo i na prodaju dresova. Naravno, i povratak Drogbe je uticao na to. Uz dres iskusnog napadača tu su još i Terijevi, Azarovi, Koštini, Oskarovi i Fabregasovi. Cifra od 910.000.

3. Barselona

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Katalonci su jedan od tri tima koji su prodali više od miliona dresova. Tačnije 1.15 miliona je cifra, a sve to zahvaljujući Mesiju, Nejmaru, Ćaviju i Inijesti.

2. Real Madrid

FK Real Madrid

Džaba šampionu Evrope i Ronaldo i Bejl i Rodrigez i Ramos kada Madriđani nisu na vrhu liste najprodavanijih dresova. Mada, suma od 1.4 miliona svakako zadovoljava.

1. Mančester junajted

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

A šta tek onda reći za zadovoljstvo na Old Trafordu jer je Junajted ubedljivo na vrhu sa dva miliona prodatih dresova. Đavoli su oduvek važili za tim koji sa strane uzme pregršt love, a za narednih 10 godina će i od Adidasa dobiti 750 miliona funti.

Upravo novi Adidasov dres je procureo u javnost, a navijači i nisu bili baš srećni. Treba pomenuti i to da su Runijevi i Van Persijevi dresovi najprodavaniji.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alpski srbin

    14. januar 2015 | 23:56

    Zna se koji je najveci klub na kugli zemaljskoj - GGMU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA