Čović i Jarsuvat: Da sport bude utakmica, a ne rat!

Fanatizam mora da se zaustavi i da pobedi fer-plej. U prilici smo da pokažemo odvažnost i odgovornost kako bismo ujedinili navijače Zvezde i Galatasaraja , rekao je predsednik turskog kluba

  • 3

Predsednici Crvene zvezde i Galatasaraja Nebojša Čović i Dojgun Jarsuvat poslali su danas zajedničku poruku da nikada više ne sme da se ponovi tragedija kao što je ubistvo Marka Ivkovića u Istanbulu i poručili da je potrebno smiriti tenzije jer sport zbližava ljude.

Inače, njih dvojica su dana obišla grob ubijenog navijača Zvezde Marka Ivkovića i položili venac

Jarsuvat se posebno zahvalio Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću što je ličnim naporima omogućio da turski tim ipak dođe u Beograd kako bi odigrao utakmicu protiv Crvene zvezde.

- Čović i ja danas imamo važnu dužnost jer igra mora da se nastavi. Fanatizam mora da se zaustavi i da pobedi fer-plej. U prilici smo da pokažemo odvažnost i odgovornost kako bismo ujedinili navijače Zvezde i Galatasaraja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Zahvaljujem se Čoviću zbog napora koje pokazuje, a posebno zahvalnost dajem premijeru Vučiću koji nam je omogućio bezbedan dolazak u Beograd i odigravanje utakmice. Ličnom intervencijom Vučića omogućeno je da se meč odigra i prevaziđu tenzije-  rekao je Jarsuvat na zajedničkoj konferenciji za medije u hotelu Hajat.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović rekao je da oba kluba imaju zadatak da svetu pošalju jasnu poruku da dešavanja iz Istanbula ne smeju da se ponove.

- Šta god da uradimo ne možemo da vratimo život, ali kao odgovorni ljudi možemo da se borimo se slično ne ponovi. Naši narodi imaju sličan temperament, koji se ispoljava sa dosta strasti kada je sport u pitanju. Obaveza naših država i klubova je da kontrolišemo tenzije, da sport bude utakmica, a ne rat - rekao je Čović.

Čović se zahvalio predsedniku Galatasaraja i državnim organima na prihvatanju predloga kluba da se utakmica održi u Beogradu.

- Trudićemo se maksimalno da budemo dobri domaćini, što je u tradiciji srpskog naroda, kao i Crvene zvezde kao najvećeg sportskog brenda u zemlji. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da tako i protekne".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    16. januar 2015 | 18:25

    BRACA STE ZAUVEK !!..

  • grobar do koske

    16. januar 2015 | 18:26

    Najveci sportski brend u Srbiji je PARTIZAN,a NE FMP..!!!

  • BOKA junior

    16. januar 2015 | 18:54

    Kakvo bre ujedinjenje navijaca Zvezde i Galate. Danas su ti isti navijaci Galate promenili iskaze, jos ce da ispadne da su navijaci Zvezde krivi za smrt Jagode. NIKADA pa ni tada. ZIVIS JAGODA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA