SLAVLJE PARTIZANA U VALJEVU! Pohvale za Metalac i njegov grad!

U meču 18. kola ABA lige, crno-beli su pobedili debitanta u ovom takmičenju - 83:72

  • 56

Svi koji su gledali meč 18. kola ABA lige između Metalca i Partizana mora da su pomislili: da nam je više ovakvih utakmica u Srbiji.

U sjajnom ambijentu u valjevskoj Hali sportova pred oko 2.000 gledalaca, košarkaši Partizana uspeli su da savladaju najprijatnije iznenađenje u Jadranskoj ligi, debitanta Metalac, rezultatom 83:72 (25:17, 20:21, 18:22, 20:12) i ostvare jako bitan trijumf u borbi za plej-of.

Pred ovaj meč, obe ekipe su u prethodna četiri kola savladali tri ista protivnika (Solnok, Krku i Cedevitu).

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Metalac je uspevao da neutrališe najjače Partizanove prednosti, gurajući njegove igrače iz reketa uz dobar skok, a ostalim ekipama je dao domaći zadatak kako treba igrati odbranu protiv srpskog šampiona.

Briljirali su Kutlušić, Todorović i Ljubičić, ali je Partizan uspevao da se snađe u situacijama kada su domaći čak i poveli u trećoj četvrtini, zahvaljujući iskustvu i agresivnijoj odbrani, ali i pravovremenim poenima Pavlovića, Milutinova i Milosavljevića.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Najefikasniji na meču je bio Milan Mačvan sa 15 poena, Saša Pavlović je postigao poen manje, a po 13 su upisali Milosavljević (2/5 za tri poena), Milutinov i Gagić. Na prvom meču posle povrede ramena, Edo Murić je upisao devet poena.

Na drugoj strani, Marko Ljubičić je postigao 19 poena, a 16 je dodao Dušan Kutlešić. Po devet su ubacili Nikola Malešević i  Nikola Jevtović.

METALAC: Malešević 8, Protić, Kutlešić 16, Majstorović 9, Jevtović 9, Jošilo 6, Ljubičić 19, Rakićević 2, Radulović, Todorović 3, Vuksanović, Dunđerski.

PARTIZAN: Pavlović 14, Tepić 3, Murić 9, Marinković, Dalo, Milutinov 13, Milosavljević 13, Mačvan 15, Gagić 13, Andrić 3, Milutinović, Bogdanović.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

U prvoj četvrtini, i ujedno najkvalitetnijoj na meču, Partizan je mnogo bolje igrao na startu i napravio prvu seriju nakon poena Mačvana i trojke Milosavljevića. Metalac se trgao i u smirenijoj igri ga je predvodio kapiten Kutlešić, pa su domaći napravili svoju seriju od 7:0.

Poeni Mačvana i trojka Pavlovića stižu u pravom momentu, ali nisu uspevali crno-beli da se tek tako odlepe, pogotovo kad je trener Đoković rekao svojim igračima da forsiraju zonsku odbranu dva-tri. U finišu deonice je ipak Partizan bio bolji, i to je pokazao Edo Murić sjajnim zakucavanjem i trojkom.

Nešto slabiji je bio početak druge deonice, u kojoj skoro tri minuta nije bilo koša crno-belih. Ali Metalac nije uspeo to da iskoristi za novu seriju, i posle tajm-auta Milosavljević postiže trojku, koja je bila početak gradnje najveće maksimalne prednosti za crno-bele od +14.

U finišu je živnuo ambijent u Hali sportova, kad je Metalac napravio seriju 6:0, a do koškanja je došlo prilikom izvođenja slobodnog bacanja za Partizan, kada se Murić borio za poziciju za skok sa Jevtovićem. Morali su saigrači da razdvajaju, a čak je i Vujoševič smirivao Murića.

Sve se na tome završilo, ali je Murić kasnije dobio tehničku grešku, jer je protestovao zbog dosuđenog faula. Posle trojke odličnog Kutlešića, Partizanova prednost je bila svedena ispod deset poena, a na kraju poluvremena bilo je 45:38 za crno-bele.

Todorović je trojkom započeo drugi deo igre, ali i seriju domaćih 11:3. Prvi put su domaći poveli 49:48, a obe ekipe su zaigrale znatno jaču odbranu. Na snazi je bila rezultatska klackalica, i čak posle sjajne blokade Gagića, domaći nisu odustajali i bili potpuno ravnopravni sa srpskim šampionom. Sa vezanih pet poena, Milutinov obezbeđuje prednost Partizana 63:60 pred odlučujuću deonicu.

Milutinov i Murić otvaraju poslednju četvrtinu poenima, ali nema stajanja za Metalac, što je jasno stavio do znanja Majsotorović fantastičnim zakucavanjem. Imao je Partizan prednost od četiri poena na pet minuta do kraja, kada je zbog pete lične greške igru napustio Murić. Jošilo je tad pogodio trojku i potom su domaći podlegli umoru.

Partizan je počeo da se odlepljuje u finišu, a pitanje pobednika rešila je trojka Mihaila Andrića za dvocifrenu razliku.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

ABA liga, 18. kolo:

Subota:

Olimpija - Mega Leks 85:75

Levski - Solnok 61:82

Metalac - Partizan 72:83

MZT - Krka 21.00

 

Nedelja:

Cibona - Budućnost 17.00

Igokea - Cedevita 17.00

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Zadar 20.30

TABELA: Crvena zvezda 17-0 (-1), Budućnost 14-3, Cedevita 11-6, Partizan 11-7, Olimpija 9-9, Cibona 9-8, Solnok i Metalac po 8-10, Mega Leks 7-11, Zadar (-1) 8-8, Krka 7-10, MZT 6-11, Igokea 5-12, Levski (-1) 1-16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR

    18. januar 2015 | 00:08

    Ovi sto komentarisu da Partizan krade.... Pa ja ne znam ko je ovde pred izbacivanje iz lige? Partizan ili fabrika metalnih proizvoda? Mi se radujemo svakoj pobedi, iako do juce nismo znali ekipe, tacno je sve to, ali to su Grobari, mi ne idemo samo na utakmice EL mi punimo pionir uvek bilo da igra Real bilo neko iz ABA lige... I da ne zaboravim jos ovo, Partizan se voli :D mi nismo Rent a delije mi smo Grobari :D

  • Partizan

    17. januar 2015 | 21:13

    Ocekivano. Partizan sampion. Bravo za kraljeve. Ipak, pohvala i za Metalac.

  • Dejan B.

    17. januar 2015 | 23:10

    ŠAMPIONI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA