Olimpijski komitet Srbije traži da prestane medijska polemika Plivačkog saveza i Ministartstva sporta!

OKS je ponudio da učestvuje u traženju adekvatnog rešenja za plivače koji bi mogli da donesu nekoliko medalja Srbiji sa Olimpijskih igara 2016. godine

  • 1

Olimpijski komitet Srbije saopštio je da će pokušati da reši problem između Ministarstva omladine i sporta i Plivačkog saveza Srbije nastao zbog uskraćivanja finansijskih sredstava plivačkom sportu.

- OKS nema nameru da preispituje odluke Ministarstva omladine i sporta, niti da narušava autonomiju koju Plivački savez Srbije, kao nezavisna sportska organizacija ima. Kao krovna organizacija olimpijskih sportova u Srbiji, smatramo obavezom da pomognemo u nalaženju adekvatnog rešenja, koje će prvenstveno biti u interesu sportista, među kojima ima kandidata za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Riju 2016 - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo sporta: Naši plivači će dobiti novac!

Iz Olimpijskog komiteta Srbije poručili su da polemika u medijima samo pogoršava nastalu situaciju, kao i da ta organizacija i MOS neće dozvoliti da programi vrhunskih plivača na bilo koji način trpe posledice.

Sportski savez Srbije: Čelnici Plivačkog saveza su sami krivi što im je oduzeto finansiranje!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Verujemo da budući razgovori mogu doneti pozitivne rezultate u najkraćem roku, kako bi sportisti neometano nastavili da se spremaju za izazove koji ih očekuju na putu do Rija 2016, posebno imajući u vidu neospornu podršku koju Vlada Republike Srbije i MOS kroz programe finasiranja u kontinuitetu daju olimpijskim sportovima - kaže se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Dokument koji potvrđuje malverzacije u Plivačkom savezu! (FOTO)

Ministarstvo omladine i sporta nedavno je izuzeo PSS iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine, jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki Li Osvald

    25. januar 2015 | 14:56

    Zašto novinari ne bojkotuju Divca dok ne isplati zarade i doprinose svojim radnicima? Medijska blokada za njega ako imate razuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA