ZVEZDA KONAČNO OSVOJILA PODGORICU! Luda pobeda crveno-belih u poslednjim sekundama!

Pred 4.500 navijača u dvorani "Morača", Budućnost nije uspela da zada prvi poraz lideru u 19. kolu regionalnog takmičenja

  • 37

Kakvo ludilo u "Morači"! Košarkaši Crvene zvezde su bukvalno u poslednjem momentu slavili u podgoričkoj dvorani nad Budućnošću!

Heroj je bio Nikola Kalinić, koji je iz odbojke "pokupio" promašaj Vilijamsa za slobodno bacanje i bio precizan.

Budućnost - Crvena zvezda 76:77 (24:23, 17:11, 13:28, 22:15)

Na ovaj način, crveno-beli su uspeli da skinu prokletstvo u Podgorici i da posle ravno deset godina trijumfuju u krcatoj "Morači".

Zvezda je nastavila svoj pobednički niz, upisavši i 19. trijumf. Ovo je bio četvrti poraz Budućnosti, koja i da je pobedila, bilo bi potpuno zasluženo.

Ključna za pobedu Zvezde je mogla da bude potpuno luda treća četvrtina. Budućnost je pred početak iste imala prednost od sedam razlike, a potom je povisila na +15.

Usledio je neverovatni Zvezdin "blickrig", u kom je za nešto više od dva minuta napravila seriju od 12:0 u režiji Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vilijamsa kao da je neko uključio u struju, jer je nastavio da bombarduje trojkama i odličnim prodorima, i samo u trećoj deonici postigao je 16 poena, i bio je među najzaslužnijima za to što je Zvezda pred početak odlučujuće deonice imala prednost od osam razlike.

Naravno, čim su crveno-beli zaigrali odbranu kako umeju, igrači Budućnosti su mučili, ali su lek našli u četvrtoj deonici.

Ukrao je Dženkins živu loptu, i promašio zakucavanje. Splasnula je tada energija među crveno-belima, jer je serija čak 10:0 domaćih donela novi preokret. Tek u petom minutu su crveno-beli postigli koš, a onda su i jedni i drugi pravili bespotrebne greške ishitrenim potezima.

Budućnost je nošena publikom uspevala da trojkama zada poslednje udarce, pogotovo preko Kuka i potpuno ludog šuta Šehovića, kojim se na minut i po pre kraja Budućnost odlepila na šest poena.

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Ali u penal završnici je na fenomenalan način odreagovao Kalinić. Pri rezultatu 76:74 za Budućnost, Vitkovac je zaradio peti faul koji je napravio nad Vilijamsom. Amerikanac je prvo bacanje pogodio, a kada je drugo promašio, u deliću sekunde su se svi pomirili sa prvim porazom Zvezde u sezoni. Dok se Kalinić nije izdigao i šokirao "Moraču" ludim poenima "iz odbojke".

Najefikasniji je bio Vilijams sa 19 poena, a zaista odlične partije pružili su Maik Cirbes sa 18 poena i Čarls Dženkins sa 17.

Na drugoj strani, Džej Ar Rejnolds upisao 18 poena, dok je Bojan Subotić dodao 13.

BUDUĆNOST: Kuk 8, Šehović 9, Dašić 6, Planinić 9, Subotić 13 (3/4 za tri poena), Čarapić, Vitkovac 7, Popović 1, Ivanović 5, Rejnolds 18, Paunić, Rikić.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 19 (4/6 za tri poena), Rebić, Dangubić, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič, Kalinić 6, Marjanović 6, Tejić, Dženkins 17, Jović, Cirbes 18.

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

SASVIM OBIČNO PRVO POLUVREME, A ONDA ŽURKA...

Crveno-beli su dosta dobro počeli meč, a prvi se istakao Dženkins sa osam poena u uvodnim minutima. Domaći su od početka igrali čvrstu odbranu na Marjanoviću, a potom su svojim poenima Rejnolds, Šehović i Vitkovac pokazali da su raspoloženi da prave probleme gostima iz Beograda.

U finišu prve deonice je Zvezda pravila dosta grešaka, a Budućnost je zaigrala agresivnije u odbrani i brzo bila nagrađena sa pet poena prednosti. Odličnu rolu u smanjivanju razlike na pola koša imao je Maik Cirbes, koji je na kraju upisao šest poena u poslednjim minutima prve deonice, završene rezultatom 24:23.

Punih šest minuta druge četvrtine je viđeno samo 13 poena na obe strane – Zvezda je ponovo povela poenima Mitrovića, Cirbesa i Lazića, koji je pogodio trojku. I jedna i druga ekipa su potom imale dosta promašaja, ali je Budućnost uspela da preko Dašića i Planinića dođe do izjednačenja 30:30.

Foto: Budućnost VOLI Foto: Budućnost VOLI

Dosuđena je po jedna tehnička greška (Dejan Radonjić i Čedomir Vitkovac), a u finišu poluvremena je Budućnost posle trojke Bojana Subotića povela +7, s kojom je i otišla na odmor (41:34).

Odlično je Budućnost otvorila drugo poluvreme, a trojkom Rejnoldsa najavljena je nova ofanziva domaćina i serija 6:0 kojom je maksimalna prednost bila +15.

Međutim, crveno-beli su imali fenomenalan odgovor preko tandema Vilijams - Dženkins, koji su odgovorili serijom 12:0 za malo više od dva minuta igre! Trgla se Zvezda i u odbrani. Trojka Mitrovića je označila novo izjednačenje 54:54, a Vilijams svojim 16. poenom, sa dve trojke vratio crveno-belima vođstvo. Pred odlučujuću deonicu rezultat je bio 62:54.

A o poslednjoj vam je već sve rečeno...

Naredni meč crveno-beli igraju u dvorani "Pionir" u nedelju 1. februara protiv Solnoka.

ABA LIGA, 19. kolo

Subota

Metalac – Olimpija 67:76

Cedevita – MZT Skoplje 81:70

Partizan – Igokea74:65

Nedelja

Krka – Levski 72:61

Solnok – Cibona 89:87

Ponedeljak

Budućnost – Crvena zvezda 76:77

Zadar – Mega Leks 20.30

TABELA: Crvena zvezda 19-0, Budućnost 15-4, Cedevita 13-6, Partizan 12-7, Olimpija 10-9, Zadar 9-9, Cibona 9-10, Krka i Solnok 9-10, Metalac 8-11, Mega Leks 7-11, MZT 6-13, Igokea 5-14, Levski 1-18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoks

    26. januar 2015 | 19:52

    Kalina, kupio si nas zasva vremena. Velemajstore!!!

  • Toptop

    26. januar 2015 | 18:41

    Jedina ekipa protiv koje navijam za zvezdu je ova budućnost..jesam grobar i to baš grobar, ali ove iz podgorice ne varim nikako...

  • Kuki

    26. januar 2015 | 19:55

    E vise ne gubi :) Bravo Zvezdo na pobedi.Volim sto ste pobedili Buducnost samo zbog onih batina sto ste pretrpeli u Moraci i onog zvizdanja na kraju.BRAVO ZVEZO MOJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA