Katai za minimalac i treću pobedu Zvezde na pripremama, Ristić pocrveneo!

Crveno-beli su savladali Kopar u trećem pripremnom meču u Sloveniji, a prikazali su odličnu partiju sve do 85. minuta kada su ostali sa igračem manje

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su stopostotan učinak na pripremama, posle treće pobede u tri meča. Izabranici Nenada Lalatovića savladali su minimalnim rezultatom 1:0 domaćeg prvoligaša Kopar 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Aleksandar Katai.

Kombinovao je kao i na prethodnim mečevima trener crveno-belih u startnoj postavi za ovaj duel, ali čini se da se već naziru neke konture tima, odnosno, pojedini igrači koji su svojim radom u dosadašnjem delu priprema zaslužili mesto u među jedanaestoricom.

Od početka utakmice šampion Srbije je bio agilniji rival, sa većim posedom lopte i napadačkom opredeljenošću, a i stvarali su šanse. pramašivali su u tim trenucima novajlija Stojanović i Luka Jović koji je bio u jednoj izlgenoj poziciji, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola.

Takođe, igrači srpskog tima se nisu libili ni da pokušavaju udarcima iz daljine da ugroze golmana slovenačke ekipe, ali su udarci Savićevića, Gavrića i Grujića bili neprecizni. Kopar je stvorio u prvih 45 minuta dve dobra šanse, ali je jednom Rajković bio na visini zadatka, dok je drugi put Lazić dobro intervenisao u svom petercu.

Foto: crvenazvezdafk.rs Foto: crvenazvezdafk.rs

Inače, interesantno je da je upravo mladi štoper crveno-belih i na ovoj utakmici bio posmatran od strane skauta Genta koji se čitave zime interesuje za talentovanog defanzivca, ali se u jednom trenutku mislilo da se transfer neće ostvariti, međutim, Belgijanci izgleda i dalje ne odustaju.

Posle 0:0 u prvom poluvremenu, Lalatović je promenio čitavu postavu, a to je dalo rezultata već na samom startu drugog dela igre kada je Katai u 47 minutu posle asistencije Avramovskog i šuta sa desetak metara matirao čuvara mreže domaće ekipe.

Foto: crvenazvezdafk.rs Foto: crvenazvezdafk.rs

Ubrzo nakon vodećeg gola Zvezde, igrači Kopra su imali dobru priliku za izjednačenje, ali nis dali gol. Nisu se zadovoljili vođstvom Lalatovićevi puleni koji su nastavili da pritiskaju protivnika. Sredinom drugog poluvremena sevnula je levica mladog Ristića, ali je prečka sprečila da se lopta nađe u mreži, au 70. minutu volej Kataija sa 20 metara završio je pored stative.

Ipak, dobar utisak su pokvarili igrači Zvezde u poslednjih petnaestak minuta kada je re svega Ristić dobio drugi žuti karton i morao na tuširanje pre vremena i taj period kada su imali igrača više na terenu, Slovenci su mogli da iskoriste da dođu do izjednačenja, ali je Kahriman opravdao poverenje.

Foto: crvenazvezdafk.rs Foto: crvenazvezdafk.rs

KOPAR - CRVENA ZVEZDA 0:1

(Katai 47)

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Lazić, Luković, Anđelković, Grujić, Savićević, Lazović, Stojanović, Gavrić, Jović.

Drugo poluvreme: Kahriman, Planić, Pavićević, Mbođ, Đorđević, Kovačević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai, Despotović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. januar 2015 | 00:07

    Opet ristic najveci talenat srpskog fudbala u drugom planu a dovode i dalje igrace tipa bosancic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA