Bajern već misli na Real, u Milanu se ispromašivali najbolji igrači sveta (VIDEO)

MInhenski tim slavio u Marseju 2:0, Milan i Barsa o polufinalisti odlučuju u Španiji posle 0:0 na San Siru

  • 0

Milan i Barselona će o putniku u polufinale Lige šampiona odlučivati tokom revanš susreta na Kamp Nou, dok je Bajern sav posao u četvrtfinalu završio već u Marseju trijumfom.

Milan - Barselona 0:0, Marsej - Bajern 0:2 (0:1).

Bitka vanzemaljskih ekipa Milana i Barselone će prema očekivanjima biti odlučena u Kataloniji. Igrači šampiona Italije i Španije najbolji na svetu, demonstrirali su umešnost promašaja kakva se retko viđa. Da je neke pravde koju zaslužuju navijači bilo bi 2:2, 3:3... ipak samo 0:0.

Barsa je igra svoju igru, dominirala zelenim tepihom, igrajući rukometne napadem, sa tim izueztkom da pasivan napad u fudbalu ne postoji. Milan se branio, visokim presingom uspevao da na centru terena uzimaju lotpu Kataloncima u pojedinim trenucima i brzo transformacijom stvori izgledne prilike.

Imaće razloga pre svih Boateng i Ibrahimović da gledaju snimak ovog meča. Njihovi pokušaji tokom prvog poluvremena bili su amaterski. Sa druge strane, Abijati je stvorio jedan zicer Kataloncima, (Alveš promašio sa metar-dva), ali je bio nepremostiva prepreka tokom 90 minuta.

Naročito u 88. minutu. Tada je panterskom rekacijom sprečio Mesija i ekipu da završe dobar deo posla pred meč na svom bunjištu.

MILAN: Abijati, Mekses, Nesta (od 75. Mezbah), Bonera, Antonini, Sedorf, Noćerino, Ambrozini, Boateng (od 66. Emanuelson), Ibrahimović, Robinjo (od 48. El Šaravi)

BARSELONA: Valdez, Dani Alveš, Pike, Pujol, Maskerano, Ćavi, Kejta, Buskec, Inijesta (od 65. Teljo), Aleksis Sančez (od 76. Pedro), Mesi

Gvardiola i Alegri su se nadmudrivali. Izmena jednog pratila je izmenu drugog trenera u drugih 45 minuta, a ako ništa drugo trener Milana može da se podiči da od Katalonaca nije primio gol, kao i da je prekinuo seriju od šest vezanih uspeha Barselone na strani u Ligi šampiona.

Uz to, ima li većih majstora za igru posle 0:0, od Italijana? Čini se da Milan uopšte nije podređen pred meč u Barseloni.

NIJE BAJERN INTER

U Marseju, ipak očekivan epilog. Bavarci su uz obazrivu igru (naročito tokom prvog poluvremena) uspeli da steknu 2:0 protiv Marseja koji je očajnu rezultatsku formu iz prvenstva preneo i na Ligu šampiona. Za razliku od Intera, Bajern ima trenera, a Jup Hajnkes je znao koje su slabosti Francuza.

Mario Gomez je potvrdio zašto pola Evrope bezuspešno pokušava da ga otme iz ruke Bavaraca, a Arjen Roben sredinom drugog dela nastavio golgeterski niz.

Bajern već sada može da razmišlja o polufinalu i duelu sa madridskim Realom, koji pred revanš imao velikih 3:0 protiv Apoela.

MARSEJ: Andrade, Aspilikueta, N'Kulu, Morel, Fani, Dijara (od 71. Šejru), Mbia, Amalfitano, Remi, Andre Ajev, Valbuena

BAJERN: Nojer, Boateng, Lam, Badštuber, Alaba, Gustavo, Kros, Miler (od 70. Švajnštajger), Roben, Riberi (od 78. Pranjić), Mario Gomez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA