VUJOŠEVIĆ: Zašto nam sude Slovenci u Skoplju, ako hoćemo regularnu ligu!

Trener Partizana je prozvao one koji delegiraju sudije, jer mu je čudno da u trenutku kada se Olimpija bori sa njegovim timom za plasman u plej-of, crno-belima pravdu dele arbitri iz Slovenije

  • 20

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da crno-beli žele da pobede MZT u Skoplju i učvrste četvrto mesto na tabeli kako bi se još približili plasmanu u plej-of ABA lige.

- Očekuje nas utakmica velike tenzije i značajna u odbrani četvrtog mesta. Respektujem MZT, ali verujem da moja ekipa može da zabeleži pobedu i ostane na četvrtom mestu. U obavezi smo prema publici i sebi da pružimo maksimum, ali to ne garantuje sigurnu pobedu, već samo lepu košarkašku predstavu - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Hali sportova na Novom Beogradu.

Vujošević je dodao da mu nije jasno zbog čega će utakmicu u Skoplju deliti pravdu sudije iz Slovenije, ako se zna da je ljubljanska Olimpija glavni rival crno-belih za plasman među četiri najbolja tima.

- Onaj ko delegira sudije trebalo bi da se bavi jednom mogućnošću, a to je da liga bude regularna. Ja ih prozivam iz te namere, a ne iz sujete ili loših namera, što je druga stvar. Verujem da će sudije biti na nivou i da će uslovi biti regularni - naveo je Vujošević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao da je ekipa imala zdravstvenih problema, ali da će uprkos tome biti kompletna sa oporavljenim Milenkom Tepićem.

- Znamo da je MZT ambiciozan klub. Možda nisu imali strpljenje da sačekaju rezultate, s obzirom na kvalitet koji poseduju. Očekujem da njegovi igrači budu veoma motivisani jer su u vreme stare Jugoslavije kada je Partizan gostovao u Makedoniji to bili praznici košarke.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vujošević je rekao da mu nije drago što je Luka Bogdanović napustio tim i prešao u Andoru.

- Svaki igrač je dragocen i ima svoju ulogu u timu. Luka se vremenom prilagodio sistemu i dobrim šutem za tri poena imao doprinos ekipi. Imao je otvoren ugovor, menadžer i on su to iskoristili i želim mu sve najbolje. Sigurno da do toga ne bi došlo da je drugačija finansijska situacija.

On je ponovio da je finansijska situacija u Partizanu teška i dodao da bi neki drugi klub u takvim uslovima bio mnogo lošije plasiran na tabeli, a možda se čak ne bi ni takmičio.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Košarkaš crno-belih Edo Murić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedi u Skoplju i nastavi pobedničku seriju.

- Čeka nas dobra ekipa, nije lako igrati u Makedoniji. Imaju vatrene navijače i sigurno će biti puna hala i vrhunska atmosfera - poručio je Slovenac.

Utakmica 20. kola regionalnog takmičenja između MZT-a i Partizana igra se u subotu od 21 sat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    29. januar 2015 | 15:07

    Najbolje da vam sudi neki srpski sudija, koji je pre meča bio gepekovan od strane Danilovića.

  • Djole12345678

    29. januar 2015 | 15:40

    Pa najbolje da vam sudi Misa Tumbas....

  • Velimir CZ

    29. januar 2015 | 15:02

    Pa da se pitas ti bi stavio Todorica,Bozica i Danilovica da sude...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA