Čukarički traži hitno uvođenje ''poljskog sistema'' u srpski fudbal! Evo o čemu se radi!

Čelni ljudi Brđana smatraju da srpski fudbal izumire i da je promena sistema takmičenja korak ka ozdravljenju

  • 2

Pomalo iznenada finiš jesenjeg dela JSL doneo je neočekivane promene u vladajućoj strukturi Čukaričkog koji je preko noći ostao bez užeg dela rukovodstva.

Možda je reč rukovodstvo i prejaka u slučaju superligaša sa Banovog Brda, jednom od retkih timova koji zvanično nemaju upravu, ali imaju ljude koji brinu o njemu.

Na samom čelu, logićno, odnedavno se nalazi vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović koji je dugo bio u ''ilegali'', ali je nakon teškog poraza od Jagodine (0:3) odlučio da ''ispliva'' i napravi od Čukaričkog konkurenta za titulu.

OVAKO ZVEZDA MOŽE DA SE SPASI: Čukarički otkrio tajnu uspeha! (FOTO)

- Ne mešam se u sportska pitanja i u sportski sektor. Ja sam zadužen za finansije, ali i želim da promenim neke stvari u srpskom fudbalu - bile su prve reči Obradovića:

- Ukoliko se ovako nastavi fudbal u Srbiji će propasti. Nama najviše smeta sistem takmičenja. Igraš 15 utakmica, onda tri - četiri meseca treniraš, još 15 utakmica, a potom si u ''kanalu''.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovu ideju Čukaričkog, Telegraf je premijerno objavio tokom evropskih mečeva kluba sa Banovog Brda, gde je svoje mišljenje tada dao ''prijatelj kluba'' (kažemo prijatelj jer funkcije ne postoje u Čuki) Uroš Janković, ali i trener Vladan Milojević, koji i danas stoji iza svojih reči.

- Treba da se pogledamo i shvatimo da smo na dnu evropske lestvice. Što znači da ćemo krenuti od prvog ili drugog kola kvalifikacija. U startu smo hendikepirani jer mnogim ekipama počinje prvenstvo, a mi smo na pola priprema - rekao je Milojević i dodao:

- Igrač se postaje na utakmicama, ne na treninzima. A mi više treniramo nego što igramo.

MILOJEVIĆ: Ubiće nas ovakva liga! Zato i ne možemo parirati Gredigu i Evropi!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ideja Brđana je da se u Srbiji primeni poljski model gde će se igrati plej-of i plej-aut, gde bi se igrao još jedan krug takmičenja (novih sedam mečeva), a bodovi bi se delili na pola. Što znači šansa da više ekipa uzmu titulu, ali i veliki oprez prilikom borbe za opstanak.

- Mnogo klubova želi promene u srpskom fudbalu - rekao je Obradović i osvrnuo se na konstataciju da li je promena moguća već od naredne sezone:

- UEFA može da odobri bilo šta ako je to u poboljšanju fudbala. Samo je potrebno da Savez istupi sa tim promenama.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U javnosti se sve češće spekuliše da su Crvena zvezda i Partizan oštro protiv tog sistema, mada je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević dao polovičan odgovor vezano za negodovanje večitih.

- Ja ne znam da je Zvezda protiv toga. Štaviše, čuo sam da su za ovakav sistem. Mi smo razgovarali i sa predsednikom Zajednice Zoranom Šćepanovićem, a slede i nove runde i novi dogovori na tu temu - jasan je bio Matijašević.

Obradović je za kraj još jednom napomenuo i specifičan odnos njegovog kluba i države, a posebno se zahvalio Opštini Čukarica.

- Sve što mi radimo ostaće u vlasništvu države i to može da bude model i za ostale klubove. U slučaju stečaja celokupan kompleks ostaje državi - istakao je prvi čovek Brđana.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA