Fudbalski zahtev zbog kojeg će drhtati Zvezda i Partizan!

FIFpro se zalaže za to da svaki igrač može odmah da napusti klub ukoliko ne dobija platu na vreme, bez ikakvih posledica

  • 12

Sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro) najavio je da će preduzeti pravne mere kako bi igrači koji nisu plaćeni na vreme imali pravo da promene klub.

FIFPro je saopštio da pregovori oko refirme sistema transfera sa evopskim klubovima prosle nedelje nisu urodili plodom, odnosno da je odbačena ideja da zaštite igrače koji nisu plaćeni na vreme, ili kojima je neopravdano raskinut ugovor.

- FIFPro je dobio jednoglasnu podršku da preduzme sve legalne mere kako bi igrači stekli svoja osnovna prava - kaže se u saopštenju FIFPro.

Kako je rekao predsednik Evropske divizije FIFPro Bobi Barns, "osnovno pravo igrača da dobiju platu prema ugovoru ne može da bude predmet nikakvih pregovora".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sosko

    30. januar 2015 | 12:53

    zvezda se gasi istog momenta pa kod njih platu niko bas neprima.

  • Laki

    30. januar 2015 | 13:14

    Ako i treba,pa ljudi zive od plata ne od ljubavi prema klubu

  • gwozden

    30. januar 2015 | 14:58

    Zvezda i Partizan su državni klubovi. Igrači su faktički radnici koji čiji je posao da igraju za državni klub. Znači da su oni jedni od najplaćenijih radnika u državnom sektoru. Da li je i njih pogodila skora seča plata od 10%. NIJE. Zato me boli dupe zašto ne primaju platu. Retko ko je od njih obrazovan da radi nešto više osim da vitla loptu. Profesionalni fudbal u Srbiji treba ugasiti, neka se igra iz ljubavi. Time ćemo dobiti i kvalitet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA