NAJBOLJE NFL FINALE IKADA: Nju Ingland je šampion! Odluka pala u poslednjim sekundama! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Jedno od najuzbudljivijih finala odigrali su Petriotsi i Sihoksi. Tm Brejdi je doneo preokret u poslednjoj četvrtini, ali je junak pobede Nju Inglanda Malkolm Batler koji je presekao u poslednjim trenucima dodavanje za tačdaun na samo jednu jardu od svoje N-zone

  • 1

Veliko je slavlje u Bostonu! Nju Ingland Petriotsi su novi NFL šampioni, po četvrti put u istoriji franšize i četvrti put otkad ih predvodi tandem Bil Beličik, trener i Tom Brejdi, kvoterbek. "Petsi" su u 49. po redu Superoboulu savladali do tog trenutka aktuelne šampione Sijetl Sihokse 28:24.

Čovek koji je definitivno ušao u istoriju i sve anale, ne samo američkog fudbala, nego i sporta jeste Tom Brejdi. Kvoterbek šampionske ekipe je postao čovek sa najviše tačdaun dodavanja na Superboulu u istoriji ove igre. On je sinoe pretekao legendarnog Džoa Montanu i sada ih ima ukupno 13.

MVP ovogodišnjeg finala lige je takođe postavio i rekord po broju dodavanja na meču koji odlučuje o peharu "Vinsa Lombardija" sa 37 kompletiranih pasova, čime je nadmašio svoj učinak od 32 uspešna dodavanja iz 38. Superboula.

Bio je to duel dostojan finala i borbe za prestižni pehar, jer su se Petriotsi i Sihoksi potrudili da odigraju jedan od najzanimljivijih i najuzbudljivijih mečeva za titulu, ikada, o čemu na kraju krajeva svedoči i krajnji rezultat.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Brejdi je očajno ušao u meč i granitna odbrana Sijetla je uspela već u prvoj četvrtini da mu preseče jedan pas, tako da nije bilo tačdauna ni na jednoj strani u posle prvog perioda. Međutim, onda se probudio čovek poznatiji pod nadimkom MVP.

Na 9:47 do kraja prve polovine meča, bacio je nekoliko odličnih pasova i Nju Ingland je bio u vođstvu 7:0. Bilo je to jubilarno 50. dodavanje Brejdija u karijeri za pogodak njegovog tima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nije se dugo čekalo na odgovor protivnika koji je preko Maršona Linča došao do izjednačenja na nešto više od dva minuta do odlaska na odmor. I taman kada su svi pomislili da više neće biti pogodaka do kraja poluvremena, Brejdi je povezao nekoliko pasova i onda je usledilo dodavanje ka tajt-endu Robui Grankovskom za novo vođstvo "patriota" na samo 30 sekundi do kraja.

Međutim, na scenu izlazi kvoterbek Sijetla Vilson i pokazuje da i on ima dinamit u ruci i sa četiri dodavanja od skoro 70 jardi koja je na kraju krunisao tačdaunom Metjuz, poravnavši rezultat dve sekunde pre isteka vremena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Drugi deo je započeo dominacijom Sijetla na terenu, a Stiven Hauška je fild golom sa 27 jardi udaljenosti po prvi put doneo prednost braniocu titule, u ovom finalu, ali to nije bilo sve što smo videli. Usledio je novi intersepšn Toma Brejdija i navijači Sihoksa su poludeli od zadovoljstva.

Još kada je Dag Boldvin na kraju trećeg dela meča poentirao za 24:14, već su polako počeli mnogi da trljaju ruke i da razmipljaju o tome kako je Sijetl uspeo da odbrani pehar, jer nijedan tim u Superboulu nije uspeo da nadoknadi minus veći od 7 poena, u poslednjoj četvrtini.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ali, Brejdi ne bi bio to što jeste da nije onaj koji ruši sve prepreke i rekorde koji mu se nađu na putu. Nju Inglandov napad od 68 jardi je uspešno završen tačdaunom Amendole, a na dva minuta do kraja Brejdi vraća svom timu vođstvo pasom za tačdaun Edelmanu.

Iako, je u tom trenutku delovalo kao da je možda meč gotov daleko je bilo od toga, jer se Sijetl spremao za napad 120 sekundi pre kraja, a dobro se zna da im je u prvom poluvremenu bilo potrebno samo 30 da dođu do N-zone protivnika i poentiraju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, ulogu junaka pobede Nju Inglanda preuzeo je ruki Malklm Batler, kada je uspeo da preseče dodavanje Vilsona i to na liniji od jedne jarde od svoje N-zone i sprečio je pas za pobedu Sijetla, tako da je izrastao u pravog junaka utakmice. Pogledajte i rekakcije ljudi na terenu u trenutku kada je Batler uspeo da preseče pas.

RIčard Šerman, SIjetl Sihoks

Tom Brejdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA