VELIKA ČAST! Srpski stručnjaci sportske medicine drže predavanja u Americi!

Srbija će po prvi put imati predstavnike na najprestižnijem Kongresu sportske medicine koji će biti održan u američkom gradu San Dijegu od 26. do 30. maja 2015. godines

  • 0

Srpski stručnjaci na polju sportske medicine su izuzetno cenjeni u Evropi i Svetu, o čemu svedoči niz stručnih radova koje su prezentovali na kongresima i seminarima.

Međutim, ovoga puta su otišli korak dalje jer će naši doktori, članovi Udruženja za medicinu sporta Srbije, imati čak šest stručnih radova koje će prezentovati na najprestižnijem kongresu na svetu u organizaciji Američkog koledža sportske medicine  (ACSS).

Na ovaj Kongres dolaze najeminentniji američki i svetski lekari sportske medicine, zatim treneri i sportski radnici koji se bave istraživanjem u sportu, a ovo je prvi put da neko iz Srbije prezentuje radove na ovom stručnom skupu.

Poziv doktorima Udruženja za medicnu sporta Srbije stigao je baš u godini kada ovo Udruženje slavi 20 godina postojanja.

Tako će Prof. dr Brižita Đorđević, Doc. dr Ivana Baralić, Doc. dr Nenad Dikić, Ass. dr Tamara Stojmenović, dr Milica Vukašinović Vesić, direktor Antidoping agencije Srbije (ADAS) i dr Marija Anđelković, šef za terapeutska izuzeća u sportu (TUE i RTG) predstaviti svoje radove Kongresu americkog koledža  sportske medicine u San Dijegu od 26. do 30. maja 2015.

Veliko priznanje za Srbiju i sportsku medicinu naše zemlje.

Foto: Telegraf Dr. Marija Anđelković antidoping kontrolor MOK-a Foto: Telegraf

Inače, Udruženje za medicinu sporta Srbije je organizovalo do sada u Srbiji pet Kongresa medicine sporta koji su bili sa međunarodnim učešćem.

Takođe, 2005.godine je bio kongres Evropskog koledža sportske medicine (ECSS) kao najznačajniji u ovoj oblasti kod nas  do sada.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA