Gurović dominirao, Delije mu se klanjale: Tada su Zvezda i Partizan poslednji put igrali u polufinalu Kupa! (VIDEO)

Bilo je to u sezoni 2005/06 kada su crveno-beli slavili u polufinalu sa 92:83, a kasnije protiv Hemofarma stigli i do trofeja Kupa

  • 19
Foto: MN Press Foto: MN Press

Žrebom je odlučeno da će Partizan i Crvena zvezda, ukoliko savladaju svoje rivale u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, već u polufinalu odmeriti snage. Tako bi mogli da vidimo prvi duel večitih u ovoj fazi nacionalnog Kupa još od sezone 2005/06!

Zvezda je u tom meču savladala Partizan sa 92:83, a kasnije je pobedom protiv Hemofarma stigla do trofeja!

Crveno-bele je na tom meču predvodio Milan Gurović sa 15 poena, dok je Džerod Henderson zabeležio 20, a Leri O'Benon 18.

U redovima Partizana Uroš Tripković je postigao 22 poena, a Dejan Milojević je uz 20 poena uhvatio 11 lopti.

Plasmanom u finale i kasnijim trofejem bio je zadovoljan tadašnji trener Zvezde Dragan Šakota.

- Dobro je što smo pobedili, ali finale je uvek važnije od derbija i igrači bi morali da budu motivisaniji u nedelju. Mnogo smo naučili iz našeg prvog ovosezonskog susreta - popravili smo skok i odbranu. I ranije sam govorio da će prednost našeg rivala u finalu biti to što smo se emotivno ispraznili u derbiju, ali trudićemo se da se igrači ne opuste - rekao je trener Zvezde Dragan Šakota, dok je Duško Vujošević priznao da su crveno-beli zasluženo slavili:

- Slabo smo igrali i branili njihovu igru dva na dva na jedinici. Imali smo i mnogo izgubljenih lopti i Zvezda je zasluženo pobedila. Dobro, biće još prilika, mi ćemo morati da igramo borbenije i angažovanije ako hoćemo da pobedimo Zvezdu - rekao je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 45

    3. februar 2015 | 20:59

    To je bila zvezda, ovo sad je fmp. VRATITE NAM DERBI

  • Aca

    4. februar 2015 | 01:50

    Taj Milan Gurovic kog grobari pljuju na sve strane je sa reprezentacijom Srbije osvojio svetsko zlato! Jedan od najzasluznijih trojkama za prvo mesto.

  • grobar do koske

    3. februar 2015 | 21:05

    ..XXAAXXAA..KUP-DOMINATORI..XXAAXXAA.. A KO JE BIO SAMPION SRBIJE TE GODINE,KADA JE GUROVIC DOMINIRAO U KUPU..??!!..XXAXXAA..SAMPION SRBIJE,BIO,BICE I OSTACE-PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!..Posle Gurovica,najveci KUP-DOMINATOR je MARKO SIMONOVIC,ZAMALO...XXAAAXXXAA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA