KRAJ SERIJE CRVENO-BELIH: Krka nanela prvi poraz Zvezdi u ABA ligi! (FOTO)

U meču 21. kola regionalnog takmičenja crveno-beli su poraženi u Novom mestu sa 77:67 *Radonjić i Lazić isključeni

  • 72

Zvezda je doživela pri poraz u ABA ligi! Ekipa Krke je savladala crveno-bele sa 77:67, čime je prekinut Zvezdin trijmfalan niz od 20. uzastopnih pobeda!

Domaći tim je odigrao zaista furiozno tokom svih 40 minuta i osim uvodnog vođstva crveno-belih nakon trojke Vilijamsa imao prednost.

Najzaslužniji za pobedu domaće ekipe bili su Jasmin Hukić sa 20 poena, Armsted sa 18, koliko je postigao i Buker. Sa druge strane u redovima crveno-belih Dženkins je bio najefikasniji sa 13 poena, Vilijams je zabeležio 12, Blažič i Kalinić po 10.

Čak pet tehničkih greški dosuđeno je što igračima, što treneru Crvene zvezde! Dejan Radonjić i Branko Lazić su dobili po dve tehničke, pa su prvi početkom poslednje deonice, drugi u finišu treće, morali da napuste klupu, odnosno teren pre kraja meča!

Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si

Posle uvodne trojke Vilijamsa, domaći tim je preuzeo vođstvo, ali i totalnu dominaciju na terenu o čemu svedoči i 15 poena prednosti (23:8) tokom prve deonice!

Odgovor crveno-belih viđen je početkom drugog dela kada su Kalinić i Vilijams sa nekoliko vezanih poena vratili Zvezdu na -2! Međutim Buker i Hukić su se potrudili da Krka ode sa +9 na odmor! Prvi put u igri crveno-belih bila je risutna nervoza, o čemu svedoče već pomenute tehničke greške za Vilijamsa, Lazića i Radonjića!

Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si

Ni u drugom poluvremenu domaći tim nije ispuštao prednost, iako je Zvezda početkom četvrte četvrtine prišla na dva poen razlike (60:59) i imala napada za vođstvo, ali je šut Dženkinsa bio neprecizan.

Tada su Armsted i Hukić preuzeli odgovornost u redovima Krke i pogodcima za dva i tri poena, dok su Zvezdini košarkaši pravili početničke greške u napadu,  odveli svoj tim do velikog trijumfa!

Krka: Kastrati 4, Rojc 2, Vangmene 11, Armsted 18, Muvalić, Joksimović 4, Buker 18, Hukić 20, Zatezić, Ritlop.

Zvezda: Vilijams 12, Rebić, Aranitović, Mitorvić 7, Lazić 2, Blažič 10, Kalinić 10, Marjanović 9, Kaplanović, Tejić, Dženkins 13, Cirbes 4.

Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si Foto: abaliga.com/KK Krka/Drago Perko/kosarka.si

Aba liga, 21. kolo:

Solnok – Mega 88:77

Budućnost – Zadar 71:63

Igokea – Olimpija 83:77

Nedelja:

Krka – Crvena zvezda 77:67

Cedevita – Cibona

Ponedeljak:

Partizan – Levski

Metalac – MZT

Tabela: Crvena zvezda 20/1, Budućnost 16/5, Cedevita 14/6 (-1), Partizan 13/7 (-1), Olimpija 11/10…Igokea 6/15, Levski 1/19 (-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA