Raul nije dovoljan, Baskijci razbili i Šalke! (VIDEO)

Bilbao slavio u Gelzenkirhenu sa 4:2, Atletiko jedva do trijumfa protiv Hanovera, Valensija poražena u Alkmaru, Sporting pobedio Metalist

  • 0

Baskijska bajka se nastavlja, Atletik Bilbao nastavlja da deli lekcije širom Evrope! U prvom meču četvrtfinala Lige Evrope, Baski su pobedili Šalke u Gelzenkirhenu sa 4:2 i zakoračili jednom nogom u polufinale. U drugom nemačko-španskom okršaju Atletiko Madrid je upotpunio utisak pobedom od 2:1 nad Hanoverom. Jedini španski klub koji je poražen je Valensija, koja je u Alkmaru izgubila 1:2. Kapital pred revanš za sedam dana je napravio Sporting koji je u Lisabonu porazio Metalist sa 2:1.

Bilbao pomera granice. Ako su neki pomislili da je eliminacija Mančester Junajteda bila iznenađenje, onda posle večerašnjeg časa fudbala Šalkeu moraju da skinu kapu pred sjajnim Baskijcima. Razbili su prošlogodišnjeg polufinalistu Lige šampiona i obezbedili fenomenalan rezultat pred "drugo poluvreme" u Bilbaou narednog četvrtka. Šalkeu nije bio dovoljan ni fenomenalni španski veteran Raul, čiji golovi nisu zaustavili njegove zemljake. Ljorente je iskoristio grešku Hildenbranda i doveo gosto u vođstvo. Uzvratio je Raul majstorskom reakcijom na petercu posle cenatršuta Učide.

U 60. minutu, nova majstorija Raula koji je prelepim volejom sa 20 metara preokrenuo rezultat. Ali, ubrzo je usledila baskijska furija. Ljorente je uzvratio Raulu odličnim pogotkom glavom. De Markos je u 81. minutu doveo Atletik u vođstvo, a mlada senzacija Muniain u sudijskoj nadoknadi pokazao zašto ga želi "pola Evrope". Šalke je sada pred još težim zadatkom nego Mančester Junajted u osmini finala. Da pobedi nad čuvenom stadionu "pod Katedralom" sa dva ili više golova razlike...

Nemački fudbal je večeras doživeo potop u sudaru sa Špancima. Atletiko je pobedio Hanover u Madridu, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Najbolji strelac Lige Evrope iz prošle sezone, Radamel Falkao je doveo "jorgandžije" u vođtvo, golom u svom stilu: udarcem glavom! Ali do kraja poluvremena je Mame Biram Dijuf poravnao. Konačno, trijumf crveno-belima je obezbedio Argentinac Salvio u 89. minutu pošto je bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom Nemaca.

Sjajnu noć Španaca je pokvarila Valensija, porazom u Alkmaru 1:2. Australijanac Holman i Belgijanac Marten su postigli golove za AZ, a gol nade za "Slepe miševe" je postigao Mehmet Topal. Ipak, i pored poraza Valensija je pred revanš na Mestalji favorit za prolaz u polufinale.

Sporting je u Lisabonu imao sjajnih 2:0 protiv Metalista do 90. minuta, ali su napravili glupost i iz penala u 91. minutu primili gol koji Metalistu daje za pravo da u Harkovu juriša ka prolazu u polufinale. 

ČETVRTFINALE LIGE EVROPE

Šalke - Atletik Bilbao 2:4

(Raul 22, 60 - Ljorente 20, 73, De Markos 81, Ljorente 90+3)

AZ Alkmar - Valensija 2:1

(Holman 45, Martens 79 - Topal 52)

Sporting Lisabon - Metalist 2:1 

(Ismailov 51, Insua 64 - Ksavijer 90+1 penal)

Atletiko Madrid - Hanover 2:1

(Falkao 9, Salvio 89 - Dijuf 38 )

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA