ČOVIĆ: Bilo je kontakta sa Gagićem tokom prelaznog roka!

Prvi čovek crveno-belih potvrdio je da su bili zainteresovani za nekadašnjeg igrača Partizana, ali da mu nisu nudili nikakav ugovor u decembru prošle godine

  • 48

Mnogo se podiglo prašine u javnosti kada je Đorđe Gagić odlučio da napusti Partizan usred sezone. Spekulisalo se dosta o tome zašto je to mladi centar učinio, a aludiralo se na to da su na tu njegovu odluku uticali ljudi iz Crvene zvezde.

Mladi centar je u međuvremenu potpisao za turski Gacijentep i objasnio zašto je odlučio da napusti klub, a sada je na to odgovorio i prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović. "Alfa i omega" kluba sa Malog Kalemegdana dotakao se, u intervjuu za "Večernje novosti", između ostalog i situacije sa Gagićem i pojasnio da mu oni nisu nudili ništaa, ali je otkrio da je tokom letnjeg prelaznog roka bilo kontakata sa njim.

- Nije tačno da smo mu u decembru nudili da pređe u Zvezdu. Doduše, bilo je kontakta tokom prelaznog roka, ali ničeg konkretnog, kao i sa drugim igračima što smo imali. To je bilo u periodu stvaranja tima. Isto tako ne znam kako Zvezda može da ima neke veze sa njegovim transferom u Gacijentep.

- Čini mi se da se iza toga kriju neka proslavljena košarkaška imena koja su sada menadžeri, a oni nemaju nikakve veze sa Zvezdom. Moram i da napomenem da se mi nikada nećemo ponašati kao neki u slučajevima Vujanića, Tomaševića, Luke Bogdanovića, Ostojića, Marinkovića, a da ne govorim o Mačvanu, Đekiću, Miljenoviću - kazao je Čović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On se dotakao i činjenice da od početka sezone traju napadi na njegov klub i da se to događa u poslednjih nekoliko godina, ali nije komentarisao da uvek u periodu igranja finala Kupa dođe do usijanja na relaciji između dva kluba.

- Verbalni i sporadični napadi traju od starta sezone i to se ponavlja već nekoliko godina. Dovoljno je pogledati njihove konferencije za medije, na kojima se na ovaj ili onaj način svaki put provuče ime Crvene zvezde. Mi to ne radimo i gledamo samo sebe. Ćutanjem se borimo za smirivanje tenzija i to pokazuje da nismo isti - odgovorio je Čović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Postoji velika bojazan u javnosti od mogućeg susreta u polufinalu plej-ofa ABA lige između večitih rivala, jer bi se u tom slučaju oba tima borila za plasman u Evroligu, što bi dovelo do tenzija, a prvi čovek Zvezde je izjavio da što se tiče njegovog tima ne postoji strah od protivnika sa kojim će se susresti u borbi za plasman.

- Ne znam da li se aludira na strah od sudija i suđenja nakon meča u Novo Mestu , gde smo dobili pet tehničkih grešaka i isključenja Radonjića i Lazića ili na nešto drugo. Još se ne zna protiv koga ćemo igrati u polufinalu plej-ofa, ali mogu da kažem da se ne plašimo nijednog protivnika, a pažljivo pratimo kreiranje raznih scenarija iz prethodnih godina, jer su svi učesnici i dalje prisutni - objasnio je Čović za "Novosti".

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    17. februar 2015 | 11:26

    Nismo mu nudili ugovor ali smo pregovarali.. nije sija nego vrat .. pokusali ste da otmete igraca al dobili ste korpu .. tipicno panterski

  • GR-CU

    17. februar 2015 | 15:53

    Niko ne može da zabrani fmp-u kako će da se zove reče čovek i postade legenda.

  • Delije su gospoda

    17. februar 2015 | 13:24

    Intervju Čovića više nego gospodski, odmeren I šmekerski. Mi smo gospoda što oni nikada biti neće. Trista godina smo ispred njih koji su navikli na državne pare i blato.Zvezdaštvo! To je nešto neizlečivo. Nešto što se ne može naučiti i steći. Zato i kažem, Zvezdaštvo je karakterna osobina! To je ono sa čim se rodiš, sa čim odrastaš, ono zbog čega se odričeš onoga što je za mnoge najveće zadovoljstvo u životu. Jednostavno, stvar kućnog vaspitanja! To je i pitanje časti.To je nešto zbog čega se živi, zbog čega se umire.To je i ono sa čim ćemo jednog dana otići na ono bolje mesto. Ali ni tu neće biti kraj, jer znate već: I na nebu tom, na koje idem ja, sija moja Zvezda crvena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA