Najbolji košarkaš u istoriji napunio 52 godine! Da li će neko ponoviti ove poteze?

Nikada nisam izgubio utakmicu, samo mi je ponestalo vremena, jedna je od legendarnih izjava Majkla Džordana

  • 12

Legendarni košarkaš Majkl Džordan napunio je 17. februara 52 godine što je povod da vas podsetimo na neke od njegovih mnogobrojnih nezaboravnih poteza.

Trebalo bi dosta vremena kako bi nabrojali sve njegove rekorde i priznanja koja je dobijao. Dovoljno je reći da je šest puta osvajao NBA ligu sa Čikago Bulsima i da je u svih tih šest finala proglašavan za najboljeg igrača finalne serije.

Jedan od najkompletnijih igrača koje je košarka videla. Imao je sve, i dobar šut i sjajne fizičke predispozicije i dobru odbranu i igru leđima, a ono što je najbitnije, imao je neverovatan pobednički mentalitet.

Mnogi kada pričaju o legendarnom Majklu, vole da spomenu njegova zakucavanja koja su bila impresivna. Džordan je dva puta pobeđivao na Ol-star takmičenju u zakucavanjima, a pamtiće će se njegov duel sa legendarnim Dominikom Vilkinsom.

Džordan je uvek bio lider na terenu i taj koji će preuzeti odgovornost na sebe, ali nije bio sebična zvezda koja je sebe stavljala u prvi plan. Timska igra je za njega uvek bila važna, što dokazuju i njegove sjajne asistencije tokom karijere.

Da bi igrač bio kompletan u košarci, potrebno je da poseduje igru u oba pravca. Legendarna 23 Čikago Bulsa drži rekord po ukradenim loptama u jednom poluvremenu. Džordan je za dve četvrtine uspeo da oduzme čak osam lopti protivnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA