Mesi promašio penal u 93. minutu, ali je zato tu Suarez! Dortmund ima čemu da se nada (VIDEO)

Katalonci savladali engleskog šampiona sa 2:1, uz dva gola Urugvajca, crveni karton Klišija i promašaj Mesija * Identičnim rezultatom Juve je bio bolji od Milionera

  • 11
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dok su fudbaleri Mančester Sitija, računajući i Aleksandra Kolarova koji nije igrao, pretili Barseloni tvrdeći da su sazreli da ih izbace iz osmine finala Lige šampiona, Katalonci su mudro ćutali i čekali da počne meč na Etihadu gde su pokazali sav svoj potencijal i skoro rešili pitanje putnika u četvrtfinale - 2:1 (2:0).

Bio bi to totalni debakl Sitija da Aguero u 69. minutu nije postigao svoj 11. gol u 10 mečeva LŠ, ali i Džo Hart odbranio penal Lionelu Mesiju u 93. minutu čime je praktično ostavio svoj tim ''na aparatima'' posle nokauta u prvih 45 minuta. A tamo ih je doveo dvostruki strelac za Barsu Lius Suarez.

Dok je igrao za Liverpul, Suarez nijednom nije postigao pogodak na Etihadu, a sada je za pola sata dva puta bio strelac. Prvo je u 16. minutu iskoristio grešku Kompanija i doveo Barsu u vođstvo, da bi na isteku 30. minuta pažljivo motrio šta radi Mesi, sačekao da Argentinac ''baci'' loptu na levu stranu odakle je centaršut sproveo u mrežu.

Prvi udarac u okvir gola Siti je imao u 45. minutu i to kao da je bila najava boljeg nastavka. Samo tri minuta u drugom poluvremenu je bilo potrebno da Džeko uđe u dve šanse, ali nijedna nije došla glave Ter Štegenu. Ali, jeste ona u 69. minutu kada je pogodio Aguero. Činilo se da će Siti uspeti da stigne do izjednačenja, gledajući igru na terenu, ali je Kliši napravio glupost i dobio crveni karton u 74. minutu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zanimljivo, to je bilo treće isključenje igrača Sitija protiv Barselone. prošle godine Demikelis i Zabaleta, a sada pomenuti Kliši. Nakon njegovog isključenja bilo je jasno da će Barsa sačuvati vođstvo i slaviti na jubilarnom meču u LŠ, pošto su stigli do magične cifre od 200 nastupa. Samo su Real i Junajted ispred njih.

Veliku priliku da se već iz Engleske plasira u narednu rundu, Barsa je imala u 93. minutu kada je Mesi šutirao sa penala. Odbranio mu je Hart, a Argentinac je glavom natrčao na odbitak i poslao ga u gol aut. Ipak, i bez tog gola barsa je jednom nogom u četvrtfinalu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Repriza finala iz 1997. godine između Juventusa i Dortmunda nije mogla bolje da počne pošto su, za 18. minuta meča u Torinu, viđena dva gola - 2:1 (2:1).

Domaćin je bio u transu u 13. minutu kada je Karlos Tevez sproveo loptu u mrežu, nakon kratkog odbitka Vajdenfelera, ali je klizanje Kjelinija pet minuta kasnije kaznio Marko Rojs.

Gol koji je postigao Tevez bio je njegov 10. u LŠ čime je postao 10. Argentinac koji je dao toliko ili više golova u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Bio je Dortmund možda i bolji rival nakon datog gola, ali ih je Morata kaznio u finišu poluvremena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Igrao se 42. minut kada je Pogba s leve strane ubacio u peterac, a bivši fudbaler Reala samo sproveo loptu u mrežu. Mogao je Juve i do trećeg gola u 85. minutu, ali je Vidal sa pet metara šutirao pored gola. Iako su izgubili, Milioneri mogu da budu zadovoljni ovim rezultatom koji im daje realne šanse da se nađu u četvrtfinalu.

Rezultati:

Juventus - Dortmund 2:1

(Tevez 13, Morata - Rojs 18)

Mančester Siti - Barselona 1:2

(Aguero 69 - Suarez 16, 30)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. februar 2015 | 21:18

    Oduvek sam govorio da je ovaj Kompani vezara, izvikan igrac, koji se vise povredjuje nego sto doprinosi klubu, Klisi umesto Kolarova je bruka, ovaj ne zna gde je, Fernando i Fernandinjo su panjevi, gadi mi se da ih gledam, u ovoj situaciji Fernanda, panicar teski, Barsa dominira, kao u skolskom dvoristu, kad gledam ovaj Siti u Evropi kao da gledam Partizan i Zvezdu, mucenje. Kompaniju se obilo o glavu ono poredjenje sa Stoukom.

  • DiD

    24. februar 2015 | 22:58

    Mesi nije promasio penal, nego je gosa odbranio. Ali je promasio prazan gol glavom. Izgleda da opustanje u kazinu nije urodilo plodom?!

  • Zlaja

    24. februar 2015 | 21:11

    Juventus X

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA