Vujošević: Nadam se da posle duela sa Zvezdom niko neće biti povređen!

Nismo pravili kalkulacije, ali voleo bih da dobijemo tu utakmicu ne računajući šta ona donosi, rekao je trener Partizana

  • 29

Trener košarkaša Partizana, Duško Vujošević rekao je danas da će crno-beli učiniti sve da pobede Crvenu zvezdu, iako susret sa večitim rivalom dočekuju u teškoj situaciji zbog povreda Eda Murića i Boža Ðumića.

Murić se zbog povrede skočnog zgloba u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Zvezde morati da pauzira 12 dana, dok se novi centar povredio na prvom treningu po dolasku iz Niša.

Prethodno je u duelu sa Zvezdom u prvom delu sezone Murić takođe povređen ali teže, a tada mu je stradalo rame.

Pavlović pred derbi: Da izbegnemo Zvezdu u polufinalu ABA

- Utakmice protiv Crvene zvezde nije potrebno dodatno objašnjavati, koliko su važne i posebne.

- Nadam se da posle duela sa Zvezdom niko neće biti povređen.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Derbi dočekujemo u dosta lošoj situaciji, ali ekipa mora da odgovori na neke stvari koje nisu urađene u Nišu. Ako to uspemo u tome moćićemo da odgovorimo - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vujošević je dodao da se nada da će utakmica protiv Zvezde proteći u fer i sportskoj atmosferi.

- Svaka utakmica sa Zvezdom nosi visok stepen značaja, bez obzira na situaciju na tabeli. Nismo pravili kalkulacije, ali voleo bih da dobijemo tu utakmicu ne računajući šta ona donosi, sem pobede nad večitim rivalom.

- Bićemo maksimalno motivisani, verovatno i naš protivnik, ali ne razmišljamo o takmičarskoj važnosti utakmice jer ni pobeda ne garantuje četvrto mesto na kraju regularnog dela sezone.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je istakao da su male šanse da klub angažuje novog plejmejkera do kraja prelaznog roka zbog teške finansijske situacije.

- Zvezda je favorizovan klub, ima sponzore, podršku države i društva, dok smo mi u sasvim drugačijoj poziciji i naravno da je takva situacija sama po sebi rizična - rekao je trofejni trener.

Vujošević se osvrnuo na revijalni meč, koji će crno-beli 11. marta igrati protiv legendi kluba i na taj način poboljšati finansijsku situaciju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Videćemo koliki će prihod sa tog meča biti. Moram da naglasim ponašanje publike koja prati sve naše utakmice i pokazuje maksimalnu posvećenost, kao i vrstu bunta jer se jedan veliki klub urušava na takav način.

Prema njegovim rečima bilo je dogovora da fudbalski klub pomogne košarkaškom, ali i da će javnost biti obaveštena ako dođe do toga.

Utakmica 23. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanja za predsednika jsd partizan Vujosevica

    27. februar 2015 | 16:25

    Zasto kao predsednik jsd ne preuzme odgovornost za katastrofalnu sezonu 2013/14 i porazavajuce stanje u jsd partizan koje je osvojilo svega 4 ekipna seniorska trofeja, a od toga zok partizan vizura koji nije clan jsd partizan je osvojio 2 dok je sd crvena zvezda u prosloj sezoni osvojilo cak 19 ekipnih seniorskih trofeja I to u svim bitnijim sportovima ? Zasto ne preuzme odgovornost i za katastrofalnu sezonu 2012/13 u kojoj je jsd partizan osvojilo samo 7 seniorskih ekipnih trofeja, a sd crvena zvezda 18 a sto ukupno za poslednje dve sezone iznosi u zbiru 37-11 u korist sd crvena zvezda ? Sa ova cetiri ekipna seniorska trofeja koje je sd Crvena Zvezda osvojilo od pocetka ove sezone ( titula teniserki, titula tenisera. titula ragbista i super kup odbojkasa ) a jsd partizan niti jedan, taj skor je zabrinjavajucih 41-11 u korist sd Crvena Zvezda u protekle dve sezone i ovoj aktuelnoj. Porazavajuce. Kada se ovome doda i jos 2 osvojena seniorska ekipna trofeja za sd Crvena Zvezda osvojena ove sezone ( kup u streljastvu i kup Radivoja Koraca u kosarci ) taj debakl je zastrasujuci, a skor 43-11 za sd Crvena Zvezda.Da ne govorim i o 22 ekipna trofeja u mladjim kategorijama koje je u 2014 osvojilo sd Crvena Zvezda.Pravi pravcati debakl i kolaps jsd partizan.Zasto se ove cinjenice guraju pod tepih i sakrivaju od javnosti i navijaca doduse poprilicno neobavestenih o pravom stanju u kome se nalazi jsd partizan ?? Prst na celo i debelo se zamisli predsednice jsd partizan I preuzmi odgovornost za ovo propadanje jsd partizan koje je na najnizim granama od osnivanja.

  • igor ds

    27. februar 2015 | 14:58

    Mnogo kukas za nekoga ko ima pavlovica,macvana,tepica,milosavljevica,murica...skupe igrace,bivse i sadasnje reprezentativce.Licemerno,nema sta.Racunas da sto puta ponovljena laz moze postati istina.Da nisu NIS,EPS,MOBTEL,TELEKOM,GALENIKA...davali pare partizanu godinama pa da ti neko normalan i poveruje.

  • bili

    27. februar 2015 | 15:16

    Spin je veoma zanimljiva stvar,samo ona je za politicare.Teska situacija ne moze da se napravi za godinu-dve,ona se pravi godinama.Sta ste ocekivali,da vam i dalje drzava pokriva nenamensko trosenje para,gde je novac od prodaje igraca godinama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA