POBEDA ZA MATIĆA: Totenhem nemoćan, Čelsi za 11 minuta osvojio Liga Kup (VIDEO)

Plavci bez većih problema savladali gradskog rivala i osvojili peti trofej u ovom takmičenju - 2:0

  • 1

Kao u kultnom srpskom filmu ''Pljačka Trećeg rajha'', kada Kalauz (kog glumi Dragan Nikolić) mora da održi reč i ispuni obećanje ranije izrečeno, tako su i fudbaleri Čelsija ostali dosledni onome što su poručili pre meča sa Totenhemom - da će za Nemanju Matića osvojiti Liga Kup. I uspeli su za samo 11 minuta da sruše gradskog rivala i po peti put osvoje ovo takmičenje - 2:0 (1:0).

Kada je Dijego Košta u 56. minutu, uz pomoć Vokera, matirao Uga Ljorisa praktično je bilo jasno da će trofej u Čelsijeve vitrine, pošto niko nikada nije uspeo da nadoknadi 2:0 ili 0:2 u finali Liga Kupa od njegovog nastanka.

Totenhem jeste pretio gradskom rivalu pre meča ističući da su zreli da savladaju lidera Premijeršipa, ali sve do finiša meča nisu uspeli ozbiljnije da priprete. tada je Kejn šutirao u gol, ali je Teri spasio siguran gol i izbio u korner.

Upravo je kapiten Čelsija i bio strelac vodećeg gola za Plavce na samom isteku prvog poluvremena. Najbolje se snašao nakon centzaršuta i matirao francuskog golmana koji je sjajno branio i na početku drugog dela. Pogotovo kada je Fabregas pretio. Ipak, u 56. minutu nije mogao ništa. Košta se sjurio levom stranom, šutirao ka golu, lopta je zakačila Vokera i prevarila Ljorisa.

Šansu da bude strelac u još jednom važnom meču za Čelsi, imao je i Branislav Ivanović. Sjajno je Srbin skočio u prvom poluvremenu, a golman Totenhema još bolje intervenisao. Kao što je poznato, Matić nije igrao na ovom meču zbog nepravednog crvenog kartona protiv Barnlija.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blues

    1. mart 2015 | 23:23

    Common Chelsea, common Chlesea!!!! Ovaj trofej je tek pocetak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA