Srbija večeras navija za Juventus, a znate li koja država jedina bodri Romu? (MAPA)

"Gazeta delo sport" je u saradnji sa Fejsbukom sprovela istraživanje u kome je učestvovalo 167 država, a cilje je bio da se vidi koji od dva kluba će imati veću podršku u večerašnjem duelu i u kojoj zemlji

  • 45

Najveći derbi Serije A u poslednje tri godine, nije ni milanski, ni rimski, ni torinski, ni sicilijanski. U punom i pravom smislu te reči kada govorimo o derbijima i koliki značaj imaju, onda mislimo na duele Rome i Juventusa, jer ta dva tima se uglavnom bore za titulu.

A novi susret između dva tima koji bio mogao da odluči novog šampiona igra se za samo nekoliko sati na "Olimpiku" i mogao bi da bude jedan od najzanimljivijih mečeva koje smo gledali u ovih nekoliko dana, naročito, kada imamo u vidu šta se u prvom ovosezonskom ogledanju snaga dva tima u Torinu dogodilo.

Čitava Italija, ali i svi ljubitelji fudbala širom sveta biće ove noći podeljeni na one koji podržavaju crno-bele i one koji bodre "vučicu". Upravo iz tih razloga italijanski sportski list "Gazeta delo sport" u saradnji sa Fejsbukom sprovela je istraživanje kako bi pokazali kakvu navijačku podršku imaju dve ekipe širom sveta, odnosno, u kojim državama imaju više navijača.

U istraživanje je ušlo 167 zemalja, uslov je bio broj registrovanih navijača na Fejsbuku i rezultati su bili pomalo očekivani, ali opet i iznenađujući. Naravno, nama je najinteresantnije bilo koliku i kakvu podršku imaju dva italijanska velikana u Srbiji i regionu, jer se vrlo dobro zna recimo u Italiji da Juventus ima najveći broj navijača od svih ostalih timova.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Možda će nekima izgledati čudno i neočekivano, ali u Srbiji mnogo veću podršku ima torinska "stara dama", čijih registrovanih pristalica ima 62, naspram 38 koliko ima rimski klub. Ovo i nije toliko čudno s obzirom na to da je nedavno otkriveno da u našoj zemlji baš ekipa iz Torina ima i najviše podrške kada je u pitanju osvajanje Lige šampiona.

E, sada dolazimo do interesantnog dela. Od svih 167 zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, jedina u kojoj Roma ima veću podršku od svog rivala u borbi za titulu, jeste u našem komšiluku i to je Bosna i Hercegovina, u kojoj ima 57 registovanih navijača "vučice u odnosu na 43 simpatizera Juventusa.

Ovo verovatno i nije toliko čudno s obzirom da je jedan od najboljih i najvažnijih igrača domaćina večerašnjeg duela bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, koji je verovatno i najveći razlog zašto je to tako.

Foto: Marco Nicolucci/http://forzaitalianfootball.com/ Foto: Marco Nicolucci/http://forzaitalianfootball.com/

Koga ćete vi podržavati večeras?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA