Živojinović podržao Novaka, a Stefanović najavio detaljnu istragu zbog malverzacija sa kartama!

Počasni predsednik TSS rekao je da će biti sramota ukoliko neko preprodaje karte za Dejvis kup na crno * Predsednik Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije već bio na saslušanju u policiji

  • 2

Mnogi su skočili na noge zbog afere oko nestajanja karata za meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske u Kraljevu. Posle Novaka Đokovića koji je izjavio da ne sme biti nikakvih malverzacija sa ulaznicama i da krivci moraju biti pronađeni, javio se i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije, Slobodan Boba Živojinović.

On je podržao stav najboljeg igrača sveta nazvavši sramotom ovo to se dogodilo sa ulaznicama i zatraživši da se istraži da li neko preprodaje karte na crno.

- To bi apsolutno treba odmah da se istraži. Naročito ako neko kupuje karte i prodaje ih na crno. Mislim da je to sramno. Pogotovo jer je ideja čelnih ljudi u Savezu bila da se ovaj važan meč igra van Beograda kako bi i u nekom drugom gradu navijači mogli da vide naše najbolje tenisere i reprezentaciju i ja sam podržao takvu ideju.

Đoković iznerviran zbog Dejvis Kupa: Krivično goniti sve koji su muljali sa kartama!

- Zaista ne znam šta sada stoji iza ovog problema i ne bih voleo da se dogodi i da vidim da u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, naročito u Kraljevu, neko izađe na ulicu i prodaje karte po basnoslovnim cenama, jer to nije dobro ni za tenis i ni za koga - rekao je Živojinović koji je pojasnio kako se dele karte za mečeve Dejvis kupa.

Dejvis kup Novak Djoković, Navijači Srbije,

Teniski savez Srbije: Karte za Dejvis Kup su otišle lokalnoj samoupravi!

- Postoji obaveza da se gostujućem Savezu dodeli deset posto karata, kao i deset posto sponzorima ITF, jer je događaj njihov, a TSS ga samo organizuje, a tu ima dela i za sponzore ovdašnjeg Saveza koji imaju pravo na dobijanje karata, kao i za lokalnu samoupravu koja je finansijski pomogla da se organizuje meč - objasnio je Živojinović.

Interesantno je da hala u Kraljevu ima kapacitet od 2.967 mesta, a da je samo 300 kompleta karata pušteno u slobodnu prodaju, odnosno kako je rekao prvi čovek TSS Toplica Spasojeviće u petak je prodato 107 kompleta, a ostale će biti u opticaju pre početka meča. Hrvatski savez je dobio svoj komplet, pa se postavlja pitanje gde je ostatak.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Povodom čitave ove da tako nazovemo ujdurme sa kartama, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je na svom Tviter profilu najavio detaljnu istragu povodom čitavog slučaja, a predsednik Teniskog saveza Zapadne Srbije Predrag Petronijević je već bio na saslušanju u policiji i on neće biti jedini čije će izjave biti uzete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    3. mart 2015 | 12:24

    Ко ли је у тој земљи Србији поштен? Има ли га?

  • Mileee

    3. mart 2015 | 08:49

    U buduce kupovina karata samo uz partijsku knjizicu, ipak se politicari najbolje razumeju u sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA