ZVANIČNO: Gledaćemo tri fudbalska derbija sledeće sezone!

Od jeseni će takmičenje u Jelen Superligi doživeti izmene *Klubovi su se dogovorili, a izvršni odbor FSS usvojio uvođenje plej-of i plej-aut sistema

  • 4

Predstavnici klubova Jelen Superlige tražili su izmene u najjačem fudbalskom takmičenju u Srbiji, a Izvršni odbor Fudbalski savez Srbije, njihov predlog o uvođenju plej-of i plej-aut sistema i podelom bodova na kraju regularnog toka sezone usvojio.

Tako ćemo od jeseni borbu za titulu fudbalskog šampiona Srbije gledati u drugačijem formatu.

Posle sednice Odbora FSS je saopštio da predlog 13 superligaša usvojen jednoglasno, a samo je Partizan bio protiv deobe bodova po završetku regularnog toka sezone i finiša u dve grupe sa po osam klubova.

Klubovi koji su bili protiv promena sistema takmičenja su Borac iz Čačka, Mladost iz Lučana i Radnički iz Niš.

Broj klubova u JSL će ostati ne promenjen - 16, ali će podela bodova pred završnicu svakako doneti jednu sasvim drugačiju Superligu.

- Jednoglasno je zaključeno da će upravo taj detalj uticati na porast kvaliteta i zanimljivosti takmičenja. Do 1. maja ove godine biće predočeni kalendari takmičenja za naredne dve sezone, uz prateće propozicije o takmičenju, koje će biti usvojene na jednoj od narednih sednica Izvršnog odbora - ističe se u saopštenju FSS.

Na osnovu toga lako je zaključiti da ćemo od sledeće sezone gledati tri večita derbija, osim u slučaju da se jedni plasiraju u plej-of, a drugi ostanu u plej-autu, što je teško za očekivati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    3. mart 2015 | 18:32

    Haha,kakva komedija od fudbala! Pa ne treba menjati sistem takmicenja nego pohapsiti odgovorne za kradju i smeniti sve koji imaju bilo kakve veze sa unistavanjem zvezde i partizana!

  • Nikola delije !

    3. mart 2015 | 19:28

    Ima da grmi Marakana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA