ABA liga pred gašenjem?!

Spekuliše se o velikim promenama u regionalnom takmičenju

  • 20

Sezona ABA lige koja se približava finišu može da bude poslednja kakvu znamo!

Kako "SOS kanal" saznaje, prethodnih dana u Beogradu je održan sastanak predstavnika košarkaskih saveza zemalja regiona, pod patronatom FIBA, posle koga je doneta zajednicka odluka da nacinalne federacije uskrate podrsku ovakvoj ABA ligi.

Ova informacija se može podvesti u korist spekulacija da će se rat između FIBA i ULEB-a voditi i preko Jadranske lige, a sastanak na kom bi trebalo da sve bude jasnije održaće se 8. ili 9. marta u Minhenu. Navodno, FIBA planira da formira sopstvenu Evroligu, "konkurentnu" ULEB-ovoj.

Dalje izvor navodi da to znači da nijedan savez neće registrovati igrače za klubove koji igraju ABA ligu, a ni arbitri neće imati dozvolu da sude utakmice u njoj. Ostaje da vidi kakva će biti reakcija čelnika kompanije "Sidro", kao i klubova.

Ideja regionalne lige ne bi trebalo da bude potisnuta, već bi ligu organizovali savezi, a ne privatnici.

Jadranska liga oformljena je 2001. godine, a osvajali su je Union Olimpija, Zadar, FMP, Hemofarm, Partizan, Makabi i Cibona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gv

    4. mart 2015 | 00:11

    Bilo bi baš smešno da Partizan osvoji ove godine i da se ugasi liga a Zvezda da ne osvoji

  • Pedja

    4. mart 2015 | 00:43

    Ja sam za to da se ugasi ABA liga. Iz Cacka sam i znam da ta ABA liga nista ne donosi korisno ostalim gradovima osim (Zvezdi i Partizanu)... Kad se setim kad smo mi imali winston ligu pa svaki je grad bar koliko tiliko ziveo zbog kosarke! Sad pola Srbije ne prsti nasu kosarku: Zdravlje Leskovac,Vojvodina,Vrsac,Sloga Kraljevo.... Mnogo manje interesovanja i gledanja nego pre kad treba da dodje Zvezda-Partizan... Praznik kosarke je to bio u Cacku, sad tuga sta je ostalo!

  • NISAM CIKO,NISAM CIKO JA ..zvezdin de

    3. mart 2015 | 23:51

    Hvala bogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA