Grobarski NBA duel pripao Lovernju, maskirani Vestbruk se izjednačio sa Džordanom! (VIDEO)

Veče u NBA obeležila je zvezda Oklahome, koja je i pored zaštite na licu zabeležila tripl dabl i pomogla svom timu da pobedi Filadelfiju * Navijačima Partizana posebno interesantan bio je duel Minesote i Denvera, u kome su borbu pod košem vodili bivši igrači ovog kluba

  • 0

Ljubiteljima NBA lige, a naročito navijačima Partizana, posebno interesantan duel bio je meč između Denvera i Minesote. Ekipa Žofrija Lovernja slavila je na gostovanju protiv Pekovićevih Timbervulfsa sa 100:85.

Reprezentativac Francuske dao je doprinos u toj pobedi sa šest poena, a imao je i četiri skoka, za deset minuta i 44 sekunde na terenu. Peković je igrao pet minuta više od Lovernja, ali je zabeležio isti broj poena kao on, uz pet skokova.

Najbolji u timu Denvera bio je Kenet Farid, koji je ostvario dabl dabl, sa 18 poena i 14 skokova, dok su se u timu iz Mineapolisa izdvojili Vigins sa 20 poena i Riki Rubio, koji je imao dabl-dabl - 10 poena i isto toliko asistencija.

Minesota je ove sezone jedna od najlošijih ekipa najjače lige na svetu, a najlošija u zapadnoj konferenciji. Poraz od Denvera bio im je 47, a imaju 13 pobeda u dosadašnjem toku sezone.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Veče je definitivno obeležio Rasel Vestbruk, koji je u pobedi Oklahome nad Filadelfijom posle produžetaka (123:118), ostvario rekord karijere sa 49 poena.

Plejmejker Tandera je i pored zaštitne maske na licu, koju je nosio zbog ozlede, bio potpuno nezaustavljiv u prodorima, pogađao je sa distance, delio lucidne asistencije, a ostvario je i značajan učinak u odbrani, što u defanzivnim skokovima, što u ukradenim loptama ili blokadama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovo je bio Vestbrukov četvrti uzastopni tripl dabl (49 poena, 13 skokova, 10 asistencija), po čemu je postao prvi igrač koji je to uradio, a da je pri tome imao najmanje 40 poena, još od Majkla Džordana 1989. godine.

Ovo je takođe bio najveći tripl dabl koji je jedan igrač ostvario, kada su u pitanju postignuti poeni, još od Lerija Birda, koji je 1992. godine postigao takođe 49 poena.

Lebron Džejms je bio prva zvezda u pobedi njegovog Klivlenda u Torontu sa 120:112. Kralj je ostvario dabl-dabl sa 29 poena i četrnaest asistencija. Na drugoj strani, najbolji je bio Jonas Valančijunas sa 26 poena i 11 poena.

Upravo duel dvojice najboljih na ovoj utakmici obeležilo je meč. Litvanac je prilikom jednog prodora grubo faulirao Džejmsa i oborio ga na zemlju. Najbolji igrač Klivlenda je bio besan zbog toga, i odbio je da prihvati iznivnjenje i pruženu ruku centra Toronta nakon što ga je snažno faulirao.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Igra je mnogo bitnija nego da pokušate da napravite snažan faul - rekao je Džejms posle utakmice i objasnio zašto je odbio da pruži ruku Valančijunasu.

- Zašto bih mu pružio ruku da mi pomogne da ustanem? Moji saigrači će mi pomoći u tome. To je sve što imam da kažem o ovoj situaciji.

Litvanac je posle utakmice rekao da nije imao nameru da povredi Džejmsa, već samo da ga spreči da zakuca loptu.

NBA, rezultati:

Indijana - Njujork 105:82

Orlando - Finiks 100:105

Boston - Juta 85:84

Bruklon - Šarlot 91:115

Toronto - Klivlend 112:120

Nju Orleans - Detroit 88:85

Hjuston - Memfis 100:102

Majami - Los Anđeles Lejkers 100:94

Minesota - Denver 85:100

Oklahoma - Filadelfija 123:118

San Antonio - Sakramento 112:85

Golden Stejt - Milvoki 102:93

Los Anđeles Klipers - Portland 93:98

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA