Regionalna fudbalska liga počinje 2018. godine?

Poslednjih dana se može čuti informacija da bi kroz tri godine trebalo da počne takmičenje u kome bi učestvovali čak 42 kluba iz 13 zemalja jugo-istočne Evrope, među kojima su i srpski timovi

  • 7

Regionalna fudbalska liga već od 2018. godine?! Tema koja se odavno provlači u fudbalskim krugovima mogla bi uskoro da zaživi. Fudbalski savezi Makedonije i Hrvatske se poslednjih dana hvale time da bi fudbalska Jadranska liga mogla da krene već kroz tri godine.

Ideja o zajedničkoj ligi u kojoj bi učestvovali klubovi iz bivše Jugoslavije se vrlo često pominje kada se govori o poboljšanju kvaliteta fudbala na ovim prostorima, kao jedino dobro rešenje, a sada prema rečima predsednika FS Makedonije Ilča Đorđioskog, koji sebe smtra "idejnim tvorcem" mogla bi da krene u realizaciju, prenose "Novosti".

U njoj bi trebalo da učestvuje čak 42 kluba iz 13 zemalja jugo-istočne Evrope, a ne samo iz nekadašnje SFRJ, a igralo bi se u prolećnom delu sezonu i to u terminima Lige šampiona i Lige Evrope i u njoj bi učestvovali timovi iz ovog dela "starog kontinenta" koji nisu uspeli da opstanu u evropskim takmičenjima i na proleće.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ovo bi značilo s obzirom na to da poslednjih godina vrlo retko neki tim sa Balkana uspe da prezimi u Evrope, uglavnom svi najjači klubovi bi učestvovali.

- Nije to loša ideja i o njoj se pričalo na nedavnom sastanku nacionalnih fudbalskih saveza iz našeg okruženja. Mi shvatamo potrebu za ovom ligom, da svi žele punije tribine i veće prihode, ali želimo i da vodimo brigu o našim klubovima. Želimo najbolji model za sve - rekao je za "Novosti" na ovu tem Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Još pre četiri godine se krenulo sa laganom realizacijom ovog projekta, a konretni korak je napravljen na sastanku nacionalnih fudbalskih organizacija pre mesec dana u Ljubljani na kome je bio zastupljen i FSS. Međutim, ono oko čega su se tada svi složili jeste da se sačeka reakcija UEFA na ovu ideju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Predstavnici 13 regionalnih saveza su se sastali u okviru formirane Radne grupe i već tada je zauzet stav da se ništa konkretno ne radi dok saglasnost i podršku ne da UEFA , koja je osetljiva kada je u pitanju pokretanje ovakvih liga. Mnogo više će se znati krajem marta na Kongresu UEFA. Time je jasan i stav FSS koji želi da čuje šta misle u evropskoj kući fudbala.

- Niko ne želi da pogreši. Pošto bi se utakmcie igrale u terminima Lige šampiona i Lige Evrope, značilo bi da bi naši najbolji klubovi mogli da igraju domaća takmičenja - rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG

    10. mart 2015 | 11:56

    Ahahahaha.....Od ovoga nema nista

  • Deonisious

    10. mart 2015 | 09:02

    Tu ce biti treceg svetskog kada budu igrali Srpski protiv Hrvatskih timova

  • Srbin do groba

    10. mart 2015 | 12:41

    Dobro je sto ce timovi biti kvalitetniji, biće puni stadioni, zanimljivije utakmice. Lose je sto ce biti pune bolnice posle utakmica, srbski klubovi protiv hrvatski i turski jer tu spada i turska pa odma da brojimo rat većih razmera,. Vise štete od ovoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA