Jevrosimović: Atletičari osvetlali obraz Srbije! (VIDEO)

Španovićeva, koja je u Pragu osvojila prvu zlatnu medalju na prvenstvima Evrope, a ukupno šestu za Srbiju, na konferenciji za medije u prostorijama kompanije Komtrejd, rekla je da je ponosna što će titulu braniti u Beogradskoj KOMBANK areni.

  • 1

Evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i viceprvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac istakli su da su ponosni što su osvojili medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu i najavili još veći broj medalja za Srbiju na narednom šampionatu u Beogradu.

Španovićeva je minulog vikenda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj sa novim nacionalnim rekordom - 6,98 metara, dok je Kolašinac do srebrnog odličja stigao bacivši kuglu 20,90 metara.

Na konferenciji za medije u prostorijama kompanije Komtrejd u prisustvu svih srpskih medija oni su dokazali da je atletika ipak kraljica svih sportova u Srbiji.

- Obećavam da ćemo se spremiti i sigurna sam da ćemo imati "sedmicu - poručila je Ivana Španović.

Kolašinac, koji je srebrom u Pragu kompletirao medalje na šampionatima Starog kontinenenta, pošto je već imao dvoransko zlato i bronzu na otvorenom, zahvalio se na podršci Ministarstvu sporta, OKS, AŠ i svim navijačima koji su ga bodrili.

- Podrška mi mnogo znači, nadam se medalji i za dve godine u Areni - poručio je Asmir Kolašinac.

Foto: ASS Foto: ASS

Prvi čovek Ass Veselin Jevrosimović čestitao je atletičarima i dodao da je ostvareno nešto što je više od uspeha.

- Atletičari su osvetlali obraz, ne samo atletskog saveza već i čitave nacije. Evropsko prvenstvo je za nas bilo veoma uspešno.

- Vratili smo se sa dve medalje Pred nama su sada još teži izazovi, završetak atletske dvorane do kraja 2015. i pripreme za šampionat Evrope 2017. godine, čiji smo organizatori - izjavio je Jevrosimović.

Španovićeva i Kolašinac, treneri i delegacija AŠ ranije danas imali su prijem kod premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka

    11. mart 2015 | 08:29

    trebalo je da se Vesa uključi i podrazumeva se uspeh! Pre svega zna da odradi sve čega se uhvati to se pozlati, pa tako i atletika. Dđaba ti atletski i granski savezi i MInistarstvo, nemoj neko da nas ubeđuje da nema talenata širom SRbije u svim sportovima. Čim se neko potrudi, uloži na pravi način, Savez se uozbilji ( jer pored našeg Zakona osportu ni jedan granski savez nikada neće da se uozbilji). Dakle živeli roditelji i biznismeni )pri tpme je Vesa sam bio atletičar i to talentovan ali od Ala nije mogao da bude prvak sveta, i tatinih sinova)! žIVEO SPORT , ATLETIKA I DOBAR ATLETSKI SAVEZ sRBIJE UZ vESU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA