U LONDONU MUK: PSŽ šokirao Čelsi i izbacio ga iz LŠ, a junak je Tijago Silva! Bajern sedmicom isprašio Šahtjor! (VIDEO)

Imali su dva puta "plavci" prednost, jednom u regularnom delu, a jednom u produžecima, ali ih je srušio brazilski štoperski tandem iz redova "svetaca" i doneo prolaz u četvrtfinale svom timu * Bavarci nisu imali nikakvih problema da u Minhenu pregaze ukrajinski tim

  • 20

Šta se ovo dogodilo ove večeri? Kakve dve utakmice smo posmatrali u revanšima osmine finala Lige šampiona?! U pravoj drami na "Stamford bridžu" kakva odavno nije viđena na evropskim terenuma Pari Sen Žermen je uspeo da posle produžetaka izbaci Čelsi posle gola više datog u gostima 2:2, dok je Bajern demolirao Šahtjor 7:0.

Dugo će, veoma dugo pamtiti i prepričavati ono što se dogodilo te martovske večeri u prestonici Velike Britanije navijači "svetaca" iz Pariza, a još brže će želeti da zaborave navijači "plavaca" kojima će se sigurno urezati u sećanje pogled u prazno Romana Abramoviča iz predsedničke lože.

O dvojici, a možda i trojici ljudi će se čini se najviše pisati i pričati posle ove utakmice. Prvi je Tijago Silva koji je od tragičara postao junak, jer je prvo napravio penal u produžetku, a zatim golom doneo prolaz svom timu, a drugi je David Luiz, jer da nije bilo njega ne bi bilo ni produžetaka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Treći koji će se sigurno pominjati jeste Žoze Murinjo. Bio je samouveren "Gospodin Posebni" uoči revanša, mislio je da će njegova ekiap izboriti plasman među osam najboljih, a napravio je nekoliko grešaka. Najveća je, verovatno, izvođenje Nemanje Matića iz igre minut pre izjednačujućeg gola gostiju i uvođenje još jednog štopera u želji da odbrani rezultat i to mu se obilo o glavu.

ČELSI - PARI SEN ŽERMEN 2:2 posle produžetaka, 1:1 (prvi meč 1:1)

(Kejhil 78, Azar 95 - David Luiz 85, Tijago Silva 105)

ČELSI: Kurtoa, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramireš (od 91. Drogba), Matić (od 84. Zuma), Oskar (od 46. Vilijan), Fabregas, Azar, Dijego Košta.

PSŽ: Sirigu, Maksvel, Tijago Silva, David Luiz, Markinjos, Matuidi (od 82. Matuidi), Mota, Verati (od 82. Laveci), Pastore (od 118. Van der Vil), Kavani, Ibrahimović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Očekivala se čvrsta utakmica i puno vatre na "Stamford bridžu" i to smo i dobili od igrača dve ekipe. Malo ofanzivije su izašli "sveci" na teren, dok je Murinjo pojačao sredinu terena. To nam je i donelo pomalo nezanimljivo prvo poluvreme, gde nismo imali prilike da vidimo ni priliku za gol, a kamoli pogopdak, o čemu govore i samo 2 šuta Čelsija i 1 PSŽ-a na gol.

Najzanimljiviji trenutak se dogodio u 31. minutu kada su gosti iz pariza ostali ne samo sa igračem manje, nego i bez najboljeg fudbalera na terenu. Zlatan Ibrahimović je dobio direktan crveni karton posle starta nad Oskarom, a čini se da je Bjorn Kujpers bio prestrog u ovoj situaciji, jer start jeste bio oštar, ali nije bilo namere i pre je za žuti.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Međutim, to nije potkresalo krila igračima u crvenim dresvoima na ovom meču, čiji su kontranapadi bili opasniji nego čelsijevi pokušaji da dođe do gola, a upravo iz takve jedne akcije su mogli do pogotka. Edison Kavani se ubacio iza leđa odbrane "plavaca", zaobišao Kurtoau, a iako je otišao previše u stranu, imao je rpazan gol pred sobom, ali je lopta očešala prvu stativu i prošla pored. Zbog čega će se dugo kajati Urugvajac.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U međuvremenu je arbitar propustio da isključi Dijega Koštu koji je krvnički i još gore nego Ibrahimović koji je dobio crveni karton, startovao na protivnika, ali se izvukao samo sa žutom kartom.

Kazna za promašaj Kavanija stigla je na naplatu u 78. minutu kada je Geri Kejhil savladao Sirigua. Bila je to prva prilika za domaći tim i odmah gol. Izveli su korner, a lopta je uz dosta sreće došla do defanzivca koji ju je ubacio u mrežu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iako su u tom trenutku svi pomislili da je to bilo to, jer su Parižani bili u zaostatku i rezultatski i brojčano i počeli da ispoljavaju nervozu na terenu, vrlo brzo je stigao demanti. David Luiz je visoko skočio pet minuta pre kraja na posle kornera i zakucao loptu u mrežu. Bila je ovo njegova idealna osveta bivšem klubu što je pokazao svojim radovanje, a njegov pogodak je bio prvi koji je PSŽ uspeo da postigne protiv Čelsija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Produžeci su bili neminovni, a tamo se u tragičara pretvorio kapiten "svetaca" Tijago Silva. U trenucima kada je njegov tima pucao od samopouzdanja, napravio je grešku kada je prilikom kornera za Čelsi nesmotreno odigrao rukom i sudija Kujpers nije imao gde nego da pokaže na belu tačku. Loptu je uzeo najbolji izvođač penala na svetu, Eden Azar i naravno, bez većih problema pogodio.

Međutim, to nije bilo sve, jer je usledila ludnica u posednjih pet minuta, iako ništa nije slutilo na to, jer su pogubljeno delovali igrači Pari Sen Žermena na terenu, ali onda se Tijago Silva iskupio za svoju grešku u 115. minutu. Laveci je izveo korner, Brazilac je bio najviši u skoku, a Kurtoa izbija loptu u poslednjem trenutku van, međutim to je bilo zagrevanje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Korner sa druge strane je preuzeo da izvede Pastore kao i kod pogotka Davida Luiza i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Poleteo je Silva u vazduh ka lopti, a onda je svom silinom udario glavom i zabio je u mrežu Čelsija za potpuni šok na igračištu, tribinama i u loži, gde je nemo sve posmatrao Roman Abramović.

Ubrzo je usledio i poslednji sudijski zvižduk i sve je bilo gotovo. Pari Sen Žermen je prošao u četvrtfinale i osvetio se "plavcima" za prošlogodišnje izbacivanje. Poslužićemo se citatom iz domaćeg filma i reći u Londonu muk, ali se čula pesma navijača i igrača PSŽ-a.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BAJERN MINHEN - ŠAHTJOR 7:0 (prvi meč 0:0)

(Miler 4, 52, Boateng 34, Riberi 49, Badštuber 62, Levandovski 75, Gece 87)

BAJERN: Nojer, Rafinja, Boateng, Badštuber (od 67. Dante), Alaba, Švajnštajger, Gece, Miler, Roben (od 19. Rode), Riberi (od 59. Bernat), Levandovski.

ŠAHTJOR: Pjatov, Ševčuk, Rakickij, Kučer, Srna, Košta (od 79. Velington), Stepanenko, Fred, Taison (od 9. Krivcov), Aleks Tešeira (od 70. Ilsinjo), Adrijano.

Sve ono čemu su se nadali igrači i navijači Šahtjora u revanšu protiv Bajerna, palo je u vodu već u četvrtom minutu. Kučuk je nesmotreno startovao nad Geceom u svom šesnaestercu i oborio ga, a glavni arbitar je pokazao na belu tačku i uz to crveni karton Ukrajincu i sve je bilo možemo reći već tada rešeno. Miler je bio precizan sa penala za vođstvo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gvardiolina četa je vezla po terenu, napadala, a lopte su smo zujale oko glave golmana "rudara" i bilo je pitanje kada e i koliko njih završitit u njegovoj mreži. Spasavao je on svoje saigrače, stativa, okvir gola, ali nisu mogli baš sve. Do poluvremena je Džerom Boateng posle kornera uspeo da duplira prednost svog tima i najavi nam još bolje drugo poluvreme.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Samo što se zaktorljala lopta sa centra igrališta u drugom poluvremenu, a već je tim iz Donjecka bio na nogama. Prvo je Riberi u 49. minutu efektnim šutem u malu mrežu krunisao akciju koju je sam započeo, a onda je samo tri minuta kasnije Miler došao do drugog gola na meču i omogućio navijačima da mirno posmatraju ostatak utakmice, a imali su šta da vide.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Holger Badštuber, momak koji je više do dve godine kuburio sa povredom i bio van tima, večeras se našao u startnoj psotavi i za to poverenje je treneru vratio odličnom igrom u odbrani i golom u 62. minutu, svojim prvim u Ligi šampiona još od sezone 2009/2010.

Šlag na torti bili su pogoci ROberta Levandovskog i Marija Gecea kojima je samo kompletirana potpuna katastrofa koju su njihovi saigrači naneli Šahtjoru, koga će sigurno dugo peći ova sedmica iz Minhena.

Liga šampiona 1/8 finala:

Utorak

Real Madrid - Šalke 3:4 (prvi meč 2:0)

Porto - Bazel 4:0 (prvi meč 1:1)

Sreda

Bajern Minhen – Šahtjor Donjeck 7:0 (prvi meč 0:0)

Čelsi – Pari Sen Žermen 2:2, 1:1 (1:1)

Utorak, 17. mart

Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (0:1)

Monako – Arsenal (3:1)

Sreda, 18. mart

Barselona – Mančester Siti (2:1)

Borusija Dortmund – Juventus (1:2)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA