TOP 4 srpska MMA borca: Jedan je neporažen, a borio se i sa ruskim zverima! (FOTO) (VIDEO)

Sjajni rezultati srpskih majstora povod su da vam predstavimo našu TOP listu gladijatora

  • 3

Ovim momci brane boje Srbije u MMA! Predstavljamo četvoricu trenutno najuspešnijih, najperspektivnijih i najatraktivnijih srpskih gladijatora.

4. Darko Stošić

Srpski teškaš oduševio je na prošlonedeljnom FFC-u održanom u Sarajevu! Stošić je posle samo jednog minuta nokautirao svog protivnika Dionisiosa Papadopulosa, čime je došao do trećeg trijumfa u karijeri.

Stošić trenira u klubu MMA akademi, dva puta je nastupao na "Tesla fajt čempionšipu", na kojima je ostvario pobede protiv Željka Sarića i Rzvana Kunijeva. Jedini poraz doživeo krajem 2014. godine od Jirija Pročaka.

Iako nije najuspšniji srpski teškaš, u ovom trenutku predstavlja najozbiljnijeg borca u ovoj kategoriji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

3. Dušan Džakić

Verovatno najiskusniji borac sa naših prostora, a svakako i veliki šoumen. Džakić u profesionalnoj karijeri ima 17 pobeda i osam poraza, a ona poslednja sa "SBC 4" kada je giljotinom savladao Sebastijana Eminija, ostaće upamćena pošto je hrvatsakom borcu spasao život.

– Kad sam video da je pao u nesvest, brzo sam ga okrenuo na stranu i zajedno sa sudijom mu izvadio gumu i jezik napolje, kako se ne bi ugušio. Ovaj klinac je izuzetno hrabar jer ne bi svako prihvatio borbu pet dana pred meč i zbog toga ima moje poštovanje. Bez obzira na to što je dečko iz Hrvatske, to nije razlog da mu ne pomognem, jer nisam nacionalista – prekao je tada Džakić.

Srpski borac je u MMA ringu debitovao 2005. godine protiv Emanuela Cibarića, a na tom meču poražen je sudijskim prekidom, nakon poluge. Već u narednom okršaju protiv Alena Sabanovića usledio je trijumf.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

2. Bojan Veličković

Popularni Veli trenutno živi i trenira u Americi, odnosno u Amerikan Top Timu. Nedavno je zabeležio prvu pobedu na američkom tlu, kada je u Koloradu nokautirao domaćeg borca Krisa Haga.

Veličković je u karijeri zabeležio 10 pobeda uz tri poraza, a svoj debi imao je protiv Vladimira Jovanovića 2010. godine, kojeg je savladao polugom na ruci.

FEDOR GLEDAO SRPSKOG MMA ŠAMPIONA: Veličković "ugušio" Rusa i osvojio pojas! (VIDEO)

Veli je inače pobedio i u rijalitiju "Put do vatrenog ringa", posle kojeg je dobio priliku da se oproba u MMA.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

1. Milan Žerjal

Neporaženi Milan Žerjal je najperspektivniji srpski MMA borac! On je u kavez ulazio sedam puta i ima isto toliko pobeda!

printskrin: sherdog.com/fighter/Milan-Zerjal printskrin: sherdog.com/fighter/Milan-Zerjal

Debitantski ulazak u ring imao je protiv Arbija Mezdihova, a najvažniju pobedu ostvario je protiv Aleksandera Vinogradova, kada je u Rusiji slavio posle sudijskim prekidom!

U poslednjem meču u 2014. godini Milan je zabeležio pobedu u prvom profesionalnom MMA meču u SAD-u u organizaciji "Titan Fighting Championship". Trijumfovao je protiv Rajana Kvina, a meč je završio gušenjem.

Milan trenira u klubu svog oca Jovana - "Žerjal tim".

Pogledajte još neke od njegovih mečeva:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA