SRPKINJE U NAJJAČEM SASTAVU: I Jelena se vraća u Fed kup reprezentaciju!

Uz Jankovićevu i Ivanovićevu, u timu će biti i Aleksandra Krunić i Ivana Jorović

  • 0

Dugo se spekulisalo i danas je potvrđeno - Jelena Janković će ponovo nastupiti za Fed kup reprezentaciju Srbije, od koje se oprostila 2012. godine.

To je potvrdila selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić.

- Jelena je još pre nekoliko dana rekla da će igrati 99 odsto, a sada je 100 odsto sigurno. Ona je otkazala i učešće na turniru u Bogoti koji je u istom terminu kada i meč Fed kupa tako da je sigurno da će obe biti na meču u Novom Sadu. Imaćemo drim tim - rekla je Ječmenica Jevtić za "Žurnal".

Podsetimo, najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović takođe je potvrdila da će igrati protiv selekcije Paragvaja u Novom Sadu, u meču za popunu Svetske B grupe Fed kupa.

Uz Jankovićevu i Ivanovićevu, u timu će biti i Aleksandra Krunić i Ivana Jorović.

Selektorka ne želi da polemiše i spekulacijama da su se dve najbolje srpske teniserke odlučile za nastup j reprezentaciji, jer je to jedan od uslova da bi učestvovale Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- Ne želim da razmišljam o Olimpijskim igrama. Za mene je veoma važno da će one biti u reprezentaciji na veoma važnom duelu protiv Paragvaja. Iako su oni na papiru slabiji tim od našeg, iznenađenja su moguća, tako da je veoma važno da imamo najjaču ekipu u borbi za povratak u elitu - dodala je Ječmenica Jevtić.

Meč za popunu Svetske B grupe Fed kupa između Srbije i Paragvaja igra se u novosadskoj dvorani Spens na tvrdoj podlozi 18. i 19. aprila.

Fed kup reprezentacija Srbije poslednji put igrala je u Novom Sadu februara 2011. godine, kada je pobedila ekipu Kanade sa 3:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA